Raspberry Pi Nieuws!

Raspberry Pi slecht leverbaar! Maak dus snel kennis met hét alternatief: ODROID

Belangrijk: Lees dit gehele bericht aub.

Wij hebben te horen gekregen van de Raspberry Pi Foundation dat de leveringen nog steeds zeer slecht zijn, wereldwijd is de verdeling iedere maand maar enkele honderden per klant.
Dit allemaal vanwege chiptekorten en vooral omdat Autofabrikanten voorrang krijgen op productie van chips.

Gezien dit voor ons als Raspberry Pi specialist aan ons hart gaat (en omzet) zijn we al even bezig met het alternatieve merk “Odroid”.
Het Merk Odroid was er vrijwel gelijk met de Raspberry pi, maar is door de raspberry pi lang niet zo bekend geweest.

Nu vinden de meesten (waaronder u ook waarschijnlijk) dat ze liever een ‘echte’ Raspberry pi hebben, maar de verwachtingen zijn nog steeds dat ze ergens 2023 pas een klein beetje met de productie aan de slag kunnen.

Wijzelf zijn zeer positief verrast over de Odroid bordjes, en dan met name de Odroid C4, Zoals u ziet word dit model standaard geleverd met koeling
(lijkt qua uiterlijk ook erg veel op een Raspberry Pi).


We hebben de bordjes getest en laten testen, en de eerste ervaringen waren vele malen positiever dan bij een Raspberry Pi, het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. 
De benchmarks tonen met zowat iedere test een performance verbetering van +/- 150% aan, en de GPU toont zelfs een verdubbeling aan van de performance.
De Odroid C4 kan bijvoorbeeld met eMMC werken (wat de Raspberry Pi al zeer lang uitstelt / nog niet gebruikt), dit heeft vele voordelen waaronder Langere levensduur en veel snellere lees en schijf bewerkingen.

De HDMI poort is gewoon nog een standaard HDMI poort, geen gedoe met de micro hdmi adapters, brozere micro HDMI poorten en speciale (dure) kabels, enzovoorts, iedereen heeft wel ergens een HDMI kabel liggen.

Tevens wordt de Odroid C4 gevoed door een standaard 12V 2A DC voeding, en is niet gevoelig voor spanningsval en of ‘onstabiele’ voedingen.

En dan nog het belangrijkste, de software.    


De meesten van u denken dat de software of de toepassing die u in gedachte heeft niet op een Odroid kan, in tegendeel, op een Odroid draait perfect Ubuntu Minimal / Mate, Debian Buster, Dietpi, Armbian, Volumio, Domoticz, Archdroid, Home Assistant, Retro Slash TV, Coreelec (kodi), 3D printer software, wat niet eigenlijk…

Het enige ‘nadeel’ is de hogere aanschaf prijs, de Losse Odroid C4 kost € 82,95, terwijl de Pi 4 (ook met 4GB RAM) € 59,95 kost. 
Maar met een Raspberry Pi moet je een speciale USB-C voeding er bij nemen, speciale Micro HDMI kabels / adapters, enzovoorts, dus het ‘nadeel’ is vrij klein als we dat zo mogen zeggen.

Iedere dag maken we steeds meer klanten blij met dit alternatief, velen klanten die al sinds Juli 2021 zitten te wachten hebben hun bestelling om laten zetten (met vaak een kleine bijbetaling) naar het Odroid Alternatief, en we horen hier nog steeds zeer positieve ervaringen van.

Ons standaard Odroid C4 kitje kost maar € 110,95, dan krijg je er een behuizing bij, een voedingsadapter en een 16GB micro SD kaartje.

Nu verkopen wij de Odroid N2+ ook steeds meer, dat is zeg maar top qua Odroid boxjes en betaalbaarheid, de N2+ heeft nog veel meer voordelen zoals 4 USB 3.0 poorten, een HDMI 2.0 4K uitgang, heeft een Amlogic S922X SBC (erg snel), enzovoorts.

De testen liegen er weer niet om, en hij is niet zo heel veel duurder dan de Odroid C4. Nu, het kan zijn dat u nog niet overtuigd bent, maar weet u dat u een retourtermijn van zelfs 90 dagen heeft? Dus waarom zou u het niet proberen?

 

 

 

Gerelateerde producten
Search engine powered by ElasticSuite