Warhammer - Warhammer Games Workshop

Wat is Warhammer?
Warhammer is eigenlijk het beste om te schrijven als modelbouw, maar dan met een spel dat enorm is. Gewone' modelbouw is iets wat je op een plank tegen de muur zet en alleen maar moet af te stoffen. Het leuke van Warhammer is dat je daarna iets mee kunt doen!

Warhammer is een hobby op zich

Miniaturen in elkaar zetten, schilderen en er natuurlijk mee spelen. Het is een zeer creatieve bezigheid met vele aspecten. Dat maakt Warhammer juist zo boeiend.


De Warhammer figuren zijn gemaakt door Games Workshop. Ze zijn zeer gedetailleerd, waardoor ze fascinerend zijn om in elkaar te zetten, te schilderen en te bekijken. De miniaturen zitten dus altijd los en onbeschilderd in een doos. Voor sommige miniaturen heb je lijm nodig, maar er zijn ook startfiguren, waarvoor je dat niet nodig hebt.

Gemiddeld 60 minuten plezier

Een Warhammer-spelsessie duurt ongeveer een uur, waarin spelersbeurten elkaar afwisselen. Elke speler heeft zijn eigen leger van miniaturen nodig. Je kunt Warhammer dus spelen vanaf 2 spelers. Het is vooral bedoeld voor volwassenen, maar ook kinderen kunnen Warhammer met een beetje hulp spelen.

Welke soorten Warhammer zijn er?

Warhammer is een verzamelnaam voor een hele reeks miniaturen-spellen, met één centraal thema: WAR!
Elke versie van Warhammer wordt gespeeld op een tafel of bord en heeft een set regels die helpen bij het simuleren van manipulatie. Je kunt bewegen, acties ondernemen of de vijand tegemoet treden.

Als je Warhammer wilt gaan spelen, kun je hieronder de verschillende keuzes vinden. Elke versie speelt zich af in een andere wereld. Het wordt aanbevolen om de versie te kiezen die het dichtst bij uw interessegebied ligt. Hou je van fantasie? Kies dan voor Age of Sigmar. Ben je te vinden voor sci-fi, kies dan voor 40K.

Warhammer 40.000
Dit is waarschijnlijk de meest bekende versie van Warhammer. Warhammer 40K is de sciencefictionvariant die zich afspeelt in het 41e millennium. In dit oorlogsspel zijn verschillende mogelijk omvattende genetisch gemodificeerde mensen (ook wel Space Marines genoemd) en vele andere buitenaardse rassen.

Warhammer Age of Sigmar

Age of Sigmar is de fantasy-variant van Warhammer en de op één bekende versie ervan. Deze keer speelt de oorlog zich af in de Mortal Realms. De legers van de spelers vechten met wapens uit de middeleeuwen en gebruiken magische spreuken. De krijgers zijn een mix van mensen en fantasiewezens zoals elven, dwergen en orks.

Warhammer Underworlds

Warhammer

Filters

Project: HifiBerry

Kun jij extreem genieten van hoge
kwaliteit muziek waarbij je elk klein detail kunt horen?
Dan is dit project echt iets voor jou!

LEES MEER

Project: RetroPi Arcadekast

Een hele gave arcadekast
met de Raspberry Pi 3 B Retro Nintendo Game Console Emulator
onder de motorkap!

LEES MEER
Search engine powered by ElasticSuite