Arduino: maakt microcontrollers eenvoudig - SOS Solutions

Arduino is een opensource-computerplatform bedoeld om microcontrollers eenvoudig te maken. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten.

Arduino is een open-source elektronica-platform op basis van eenvoudig te gebruiken hardware en software. Arduino-boards kunnen ingangen lezen - licht op een sensor, een vinger op een knop of een Twitter-bericht - en veranderen in een uitgang - een motor activeren, een LED aanzetten, online iets publiceren. 
Je kan je board vertellen wat te doen door een reeks instructies naar de microcontroller op het board te sturen. 
Hiervoor gebruik je de Arduino-programmeertaal (op basis van bedrading) en de Arduino-software (IDE) op basis van Processing.

Door de jaren heen is Arduino het brein geweest van duizenden projecten, van alledaagse objecten tot complexe wetenschappelijke instrumenten. 
Een wereldwijde gemeenschap van makers - studenten, hobbyisten, dummies, kunstenaars, programmeurs en professionals - heeft zich rond dit open-sourceplatform verzameld, hun bijdragen hebben een ongelooflijke hoeveelheid toegankelijke kennis toegevoegd die zowel voor beginners als gevorderden een grote hulp kan zijn.

Arduino werd geboren in het Ivrea Interaction Design Institute als een eenvoudige tool voor snelle prototyping, gericht op studenten zonder een achtergrond in elektronica en programmeren. 
Zodra Arduino een bredere gemeenschap bereikte, begon het Arduino-board te veranderen om zich aan te passen aan nieuwe behoeften en uitdagingen, waarbij het zijn aanbod onderscheidde van eenvoudige 8-bits kaarten tot producten voor IoT-toepassingen, draagbaar, 3D-printen en ingesloten omgevingen. 
Alle Arduino-boards zijn volledig open-source, waardoor gebruikers deze onafhankelijk kunnen opbouwen en uiteindelijk kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. 
De software is ook open-source en groeit door de bijdragen van gebruikers over de hele wereld.

Waarom Arduino?
Dankzij de eenvoudige en toegankelijke gebruikerservaring is Arduino gebruikt in duizenden verschillende projecten en applicaties. De Arduino-software is eenvoudig te gebruiken voor beginners, maar toch flexibel genoeg voor gevorderde gebruikers. Het werkt op Mac, Windows en Linux. 
Docenten en studenten gebruiken het om goedkope wetenschappelijke instrumenten te bouwen, om chemische en fysische principes te bewijzen, of om te beginnen met programmeren en robotica. 
Ontwerpers en architecten bouwen interactieve prototypen, muzikanten en kunstenaars gebruiken het voor installaties en om te experimenteren met nieuwe muziekinstrumenten. 
Makers gebruiken het natuurlijk om veel van de projecten te bouwen die bijvoorbeeld in Maker Faire worden tentoongesteld. 
Arduino is een belangrijk hulpmiddel om nieuwe dingen te leren. Iedereen - kinderen, hobbyisten, artiesten, programmeurs - kan beginnen met sleutelen aan de stapsgewijze instructies van een kit of online ideeën delen met andere leden van de Arduino-community.

Er zijn veel andere microcontrollers en microcontroller-platforms beschikbaar voor fysiek computergebruik. Parallax Basic Stamp, Netmedia's BX-24, Phidgets, MIT's Handyboard en vele andere bieden vergelijkbare functionaliteit. Al deze tools nemen de rommelige details van microcontroller-programmering en sluiten het op in een gemakkelijk te gebruiken pakket. 
Arduino vereenvoudigt ook het proces van werken met microcontrollers, maar het biedt een voordeel voor leraren, studenten en geïnteresseerde amateurs over andere systemen:

  • Cross-platform - De Arduino-software (IDE) werkt op Windows-, Macintosh OSX- en Linux-besturingssystemen. De meeste microcontroller-systemen zijn beperkt tot Windows.
  • Eenvoudige, duidelijke programmeeromgeving - De Arduino Software (IDE) is eenvoudig te gebruiken voor beginners, maar toch flexibel genoeg voor geavanceerde gebruikers om ook van te profiteren. Voor docenten is het handig gebaseerd op de programmeeromgeving Verwerken, dus studenten die leren programmeren in die omgeving, zullen bekend zijn met hoe de Arduino IDE werkt.
  • Open source en uitbreidbare software - De Arduino-software wordt gepubliceerd als open source-tools, beschikbaar voor uitbreiding door ervaren programmeurs. De taal kan worden uitgebreid met C ++ -bibliotheken en mensen die de technische details willen begrijpen, kunnen de sprong maken van Arduino naar de AVR C-programmeertaal waarop het gebaseerd is. Op dezelfde manier kun je AVR-C-code rechtstreeks in jouw Arduino-programma's toevoegen als je dat wilt.
    Open source en uitbreidbare hardware - De plannen van de Arduino-boards worden gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie, zodat ervaren circuitontwerpers hun eigen versie van de module kunnen maken, uitbreiden en verbeteren. Zelfs relatief onervaren gebruikers kunnen de breadboard-versie van de module bouwen om te begrijpen hoe het werkt en geld te besparen.

Hoe gebruik ik Arduino?
Bekijk de handleiding
Als je op zoek bent naar inspiratie, kun je een grote verscheidenheid aan handleidingen vinden op Arduino Project Hub.

Arduino

Arduino

Filters

Project: HifiBerry

Kun jij extreem genieten van hoge
kwaliteit muziek waarbij je elk klein detail kunt horen?
Dan is dit project echt iets voor jou!

LEES MEER

Project: RetroPi Arcadekast

Een hele gave arcadekast
met de Raspberry Pi 3 B Retro Nintendo Game Console Emulator
onder de motorkap!

LEES MEER
Search engine powered by ElasticSuite