5 manieren waarop slimme verwarming jouw leven kan verbeteren!

5 Ways How Smart Heating Can Improve Your Life

Stel je een typische winterdag voor.
Alles is koud, het regent of zelfs sneeuwt, het verkeer beweegt nergens heen. Het enige datje wenst, is comfortabel inje warme woonkamer te zitten, maar alsje eindelijk thuiskomt, realiseer je je dat het eigenlijk ijskoud is. We zijn er allemaal geweest, maar daar hoeven we geen genoegen meer mee te nemen. Slimme verwarming zorgt ervoor dat je kamers op de juiste temperatuur zijn en de lucht altijd fris blijft.

In dit artikel geven we je 5 redenen waarom slimme verwarming voor jou de juiste keuze is.

Wat maakt kachels slim


Je moet je afvragen wat slimme verwarmingssystemen onderscheidt van hun conventionele tegenhangers. De meeste verwarmingssystemen zijn al voorzien van een thermostaat, die de kamertemperatuur regelt. Hoewel de meeste van dergelijke systemen op de een of andere manier programmeerbaar zijn, zijn ze verre van slim.

Smart thermostat

Het is de manier waarop deze apparaten werken die het verschil maken. Het slimme verwarmingssysteem wordt alleen ingeschakeld wanneer je het nodig hebt en automatisch uit wanneer je hem niet nodig hebt.
Hij bewaakt ook de kamertemperatuur, zoals elke andere, maar het kan veel meer dan alleen deze metingen als drempel gebruiken.
Het kan worden geprogrammeerd om op bepaalde tijden uit te schakelen of kan rechtstreeks vanaf jouw smartphone worden bediend.
Ook kun je voor elke kamer afzonderlijk de gewenste temperatuur instellen. Je hoeft niet langer van jouw warme woonkamer naar een ijskoude slaapkamer te gaan. Je kunt de slimme verwarmingssysteem eenvoudig de kamer vlak voor het slapengaan tot een comfortabele temperatuur laten verwarmen.

Als er een slim systeem is aangesloten, zijn ze ook uitbreidbaar en aanpasbaar. Heb je al een slimme controller voor de kachel, maar voldoet deze niet aan je wensen? Geen probleem, verwissel het gewoon met een geschikter exemplaar. Blijft de verwarmingssysteem 's nachts ingeschakeld, zodat je wakker wordt? Geen zorgen, enkele kleine aanpassingen lossen dat in no-time op.

Soorten verwarmingssystemen


Voordat we verdere slimme verwarmingssystemen bespreken, laten we eerst de meest gebruikte verwarmingselementen bekijken, die kunnen worden geüpgraded met een slimme thermostaat. Dat klopt, je hoeft niet per se het hele verwarmingssysteem te veranderen om het slim te maken.

Ketelsysteem, gecombineerd met radiatoren met elektrische kleppen. Dit zijn een goed voorbeeld van een uitbreidbaar systeem omdat ze eenvoudig kunnen worden uitgerust met een slimme thermostaat. Bovendien zijn ketelverwarmingssystemen vrij gebruikelijk, vooral in huizen.

Een warmtepomp of hybride verwarmingssysteem lijkt op de ketel, maar is een nieuwere en efficiëntere oplossing. De waterpomp verwarmt ook je water en stuurt het naar je radiatoren, maar in plaats van aardgas of stookolie te gebruiken, gebruikt het de restwarmte uit de omgeving.

Vloerverwarming neemt radiatorkachels over en wordt langzaam een ​​nieuwe standaard. Of je vloerverwarming nu wordt gevoed door elektriciteit of warm water, ze zijn vrijwel zeker geschikt om te worden gecombineerd met een slimme thermostaat.

Infrarood verwarmingspanelen zijn een nieuwe toevoeging aan commercieel verkrijgbare verwarmingssystemen. In tegenstelling tot de meeste andere kachels, die de lucht om hen heen verwarmen, verwarmen infraroodpanelen direct objecten om hen heen.

Elektrische radiatoren komen ook veel voor en zijn gemakkelijk te upgraden. Vrijwel elke verwarming die op elektriciteit werkt, kan heel gemakkelijk in een slimme verwarming worden veranderd. Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar slimme schakelaars en een slimme thermostaat.

5 voordelen van slimme kachels


Nu je een idee hebt van wat slimme verwarming eigenlijk inhoudt, laten we eens kijken naar alle redenen waarom ze een substantiële verbetering voor jouw huis zijn.

1. Maak jouw leven handiger
We zijn het er allemaal over eens dat het al best handig is om onze kamers met frisse lucht op de juiste temperatuur te hebben. Stel je nu voor dat je dat de hele tijd hebt, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Om dat te bereiken kan een slimme thermostaat samenwerken met slimme kachels. Je kunt ze zo instellen dat ze werken zoals je dat wilt. Laat het systeem opstarten net voordat je het werk verlaat en loop na een lange en vermoeiende reis naar een warm huis. En als je snel uit je werk stapt, pas je eenvoudig hun schema aan vanaf je smartphone.

2. Slimme systemen kunnen leren
Slimme kachels kunnen ook leren. Met behulp van geavanceerde algoritmen kunnen ze jouw gedrag analyseren en gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Ze kunnen onthouden wanneer je gewoonlijk in de buurt bent en wat jouw voorkeuren zijn, en zorgen er vervolgens voor dat de kamers altijd zo warm zijn als je wilt.

Deze functie maakt deze technologie nog handiger omdat u zich ook nog één ding minder zorgen hoeft te maken. Je kachels werken precies zoals het hoort, zonder dat je een vinger hoeft op te tillen.

3. Bespaar tijd en geld
Jouw kachels alleen laten werken wanneer je ze nodig hebt, is niet alleen handig, maar ook economisch. Een gemiddeld huishouden gebruikt tot 50% van zijn stroomverbruik voor ruimteverwarming en -koeling. Als je deze rekeningen ooit hebt betaald, weet je hoe duur de winters kunnen worden.

In plaats van jouw huis te verwarmen, wanneer het raam openstaat of wanneer niemand thuis is, laat je jouw verwarmingssysteem automatisch uitschakelen om warmteverlies te voorkomen.

4. Wees milieuvriendelijk
Door jouw kosten voor verwarming en airconditioning te verlagen, verbruik je ook minder energie. Slimme kachels maken dat mogelijk door ze alleen aan te zetten als het moet, maar ze hebben nog meer trucs in petto. Een goed voorbeeld is dat het verwarmingssysteem automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ramen openstaan, en weer aan zodra ze sluiten. Door dergelijke slimme innovaties te combineren met een slimme controller, worden jouw rekeningen en jouw ecologische voetafdruk aanzienlijk verlaagd.

5. Beheer de apparaten vanaf jouw smartphone
Een van de handigste functies die slimme technologie biedt, is bediening vanaf je smartphone. Dit betekent in feite dat de thermostaat, voorheen aan een muur bevestigd, nu altijd in je broekzak zit. Met deze technologie kun je jouw verwarming nu op afstand bedienen - of je nu op decbank ligt of op een bankje zit te wachten tot de bus komt.

Bovendien kun je met slimme technologie de apparaten in realtime volgen en krijg je een overzicht van jouw stroomverbruik in het verleden.

Smartphone smart heating

 

Hoe je jouw kachels slim kunt maken


Nu weet je hoe een slimme verwarming jouw leven verbetert, maar net als bij andere dingen, heeft dit onderwerp meer dan één aspect.
Veel mensen stellen vragen, zoals 'Is het het echt waard?' of "Hoe moeilijk is het om mijn bestaande systemen te upgraden?".

De antwoorden op deze vragen zijn grotendeels afhankelijk van je huis, je huidige apparaten en jouw voorkeuren. Maar hoewel er geen kort antwoord is op deze vragen, leggen we uit wat je moet weten om de beslissing gemakkelijker te maken.

Upgrade jouw huidige systeem
Sommige verwarmingssystemen worden al geleverd met een slimme controller, maar die zijn meestal duurder. Het opzetten van deze als upgrade zou ook betekenen dat er een ingrijpende renovatie moet worden uitgevoerd, wat erg onpraktisch is.

Als je de huidige verwarming wilt upgraden, is er een eenvoudigere en handiger oplossing. Het installeren van een slimme thermostaat en deze koppelen aan je huidige systeem is alles wat je nodig hebt om alle voordelen te krijgen die we hierboven hebben genoemd.

Slimme apparaten in huis hebben was vroeger een dure luxe, maar de tijden veranderen. Slimme thermostaten worden bijna elke dag betaalbaarder. Werkelijke kosten en besparingen zijn afhankelijk van veel factoren, maar een slimme investering kan u al meteen geld besparen. 

Kies de juiste componenten


Slimme verwarming wordt steeds populairder, waardoor er steeds meer slimme producten verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat de prijzen dalen en de kwaliteit stijgt, wat altijd goed is voor de consument.
Hogere populariteit betekent vaak een grotere keuze, maar dat kan zowel een zegen als een vloek zijn.

Hoewel een ruime keuze leuk is, kunnen sommigen het als een probleem beschouwen. Het kan best moeilijk zijn om het juiste te kiezen, terwijl er zoveel geweldige items zijn om uit te kiezen. Om je daarbij te helpen, volgen hier enkele van de meest voorkomende en nuttige functies van slimme thermostaten:

Toegang op afstand - bedien jouw kachels rechtstreeks vanaf je smartphone
Eenvoudig plannen - zet de kachels alleen aan wanneer dat nodig is
Energietracking - heb een overzicht van jouw energieverbruik
Weerrapporten - geef aankomend weer direct op je thermostaat weer om de planning voor verwarming en koeling gemakkelijker te maken
Kleurentouchscreen - Je hoeft niet meer te worstelen met dat kleine zwart-witte scherm en knoppen,
Thuis / afwezigheidsfunctie - laat de verwarming automatisch uitschakelen wanneer je niet thuis bent door decthermostaat aan je smartphone te koppelen - op deze manier staat je verwarming alleen aan wanneer je thuis bent
Ruimtesensoren - laat je thermostaat de temperatuur op verschillende punten meten en pas je verwarming nauwkeuriger aan


Samengevat
Het slimme verwarmingssysteem is een geweldige aanvulling op jouw huis, flat, kantoor of een andere woonruimte.
Ze zijn gemakkelijk te integreren en werken goed samen met andere slimme apparaten om jouw leven gemakkelijker en comfortabeler te maken. En voor het geval je nog geen slimme apparaten hebt, is verwarming een goed startpunt om van je gewone huis een slim huis te maken.

 

Gerelateerde producten
Search engine powered by ElasticSuite