5 Tips - Hoe maak je je huis slim(mer) voor de zomer? 2020

5 tips - Hoe maak je je huis slim(mer) voor de zomer?

Wat als je je deze zomer geen zorgen hoeft te maken over het besproeien van je gazon, het schoonmaken van je zwembad, het koel houden van je huis, enz.
Klinkt te mooi om waar te zijn?
Nou, het goede nieuws is - dat is het niet.
Het enige wat je hoeft te doen is jouw huis slim te maken of, als je al in een slim huis woont, het gewoon een beetje opknappen ...

House with a pool

Bij het besluit om je huis te automatiseren, is voor veel mensen het belangrijkste probleem hoeje moet beginnen. Hoeveel kost het? Zal de investering lonen? Hoe kan ik beslissen wat ik überhaupt moet automatiseren? Het goede nieuws is dat je met een beetje fantasie bijna alles in je huis kunt automatiseren zonder de bank te verslaan. In feite is de zomer het perfecte toegangspunt tot de slimme thuiswereld, want met kleine upgrades en trucs kan je zomer veel zorgeloos en leuker zijn.

Omje wat hints te geven, geven we in dit artikel 5 manieren aan hoe uw huis u kan helpen de zomer gemakkelijker, comfortabeler en energiezuiniger te maken. Of om het in één woord te zeggen - SLIMMER.

1. Laat de tuin zichzelf water geven


Je gazon groen en gezond houden tijdens de hete zomerdagen kan moeilijker zijn dan het lijkt, vooral omdat het inschakelen van de sproeiers waarschijnlijk niet het eerste is waar je aan denkt op warme zomeravonden, toch?

Als je niet een van degenen bent die hun tuin erg ontspannend vindt, heb je waarschijnlijk al geïnvesteerd in een irrigatiesysteem.
De volgende (en de beste) verbetering die je deze zomer in je tuin kunt maken, is om je sproeiers slim te maken.
Door een slimme sprinklercontroller te installeren, houdt je je gazon en tuin de hele zomer groen en verzorgd zonder zorgen.
Je kunt jouw gazon overal op afstand bedienen met een smartphone-app, zonder dat je jouw buren of familieleden moet storen tijdens bijvoorbeeld jouw vakantie. Als je helemaal zorgeloos wilt gaan, kun je het schema instellen voor jouw sprinklers om elke dag automatisch aan en uit te gaan.

Bovendien, als je een huis hebt met een grote tuin en jouw irrigatiesysteem meer kleppen heeft, kunje het in irrigatiezones verdelen en de hoeveelheid water regelen met betrekking tot hoeveel vocht de individuele planten in verschillende zones nodig hebben.
Indien aangesloten op de vochtige sensor, passen sommige controllers zelfs de tijd van de irrigatie aan op basis van het bodemvocht en helpen je water te besparen.

Nog meer voordelen nodig? Er is nog genoeg over. Maar als we u wijzen op de enige situatie die u de meeste problemen kan bezorgen, zou dat zeker de afvoer van water zijn. Geloof ons, terwijl we dit schrijven vanuit onze eigen ervaringen, wil je NIET vergeten het water dicht te doen en het de hele nacht door te laten lopen. Het zal je niet alleen choqueren als je ziet wat voor rommel het in je tuin kan veroorzaken; de waterrekening kan je nog meer schokken. Je kunt dit echter gemakkelijk voorkomen door jouw strooikleppen slim te maken en ze automatisch in / uit te schakelen.

Nadelen, vraag je? Er zijn er absoluut geen. Het is eenvoudig, effectief en je kunt veel water besparen.

2. Maak indruk met een slim zwembad


Een zwembad is altijd een geweldige toevoeging aan je huis; het verhoogt zeker de kwaliteit van je (zomer) leven. Als je overweegt deze zomer een zwembad te kopen of alsje er al een hebt, waarom zouje dan tijd verspillen aan het onderhoud in plaats van er een verfrissende duik in te nemen? Dankzij de slimme zwembaden kun je direct op het werk op een kokend hete zomerdag in het verfrissende water springen.

Het goede nieuws is dat slimme zwembaden de afgelopen jaren veel betaalbaarder zijn geworden dan je misschien denkt. Hier zijn enkele suggesties voor het upgraden vanje bestaande of toekomstige zwembad naar een slim zwembad en het niet alleen het harde werk voor je te laten doen, maar het er ook uit te laten zien als een zwembad, waardig om naast een villa te staan.

We raden je aan te beginnen met de basis: schoon en fris water. Om jouw water de hele zomer vrij te houden van bacteriën en algen, moetje eerst de zwembadpomp slim maken. Er zijn tal van opties op de markt waarmeeje dat kunt doen, maar een van de gemakkelijkste en snelste oplossingen is het installeren van een slimme zwembadpompcontroller naast de zwembadpompmotor, het apparaat aansluiten op jouw slimme thuisnetwerk enje bent allemaal ingesteld om het zwembad vanaf jouw smartphone te bedienen, zowel op het werk, op vakantie als op zakenreis. Alsje meer aan de vergeetachtige kant bent, kun je met slimme zwembadoplossingen ze ook automatisch laten werken en de zwembadpomp start elke dag op het geplande tijdstip.

Zoals je waarschijnlijk tot op dat moment al doorhebt, zijn slimme zwembaden vooral erg handig en kunnen zeje ook helpen veel te besparen op de energie- en waterkosten van jouw zwembad. Je kunt bijvoorbeeld jouw zwembadafdekking automatiseren en op afstand sluiten / openen, wat de verdamping vertraagt ​​enje helpt water te besparen, de warmte vast te houden en het water schoon te houden, watje ook tijd bespaart bij het schoonmaken van de bladeren en insecten.
Komt de zomerstorm eraan? Je hoeft niet naar huis te haasten, wantje kunt de hoes op afstand sluiten via jouw smartphone en het zwembad beschermen wanneerje aan het werk bent, aan het winkelen bent of jouw kind op school afzet.

Als je zin ​​hebt in een barbecue-zwembadfeest, kun je indruk maken op jouw vrienden met slimme zwembadverlichting en de sfeer bepalen, omdatje de zwembadverlichting kunt regelen op basis van de richting waarin de avond gaat.
Begin in de late namiddag met de relaxte kleuren. Als het tijd is om de sfeer wat levendiger te maken, pak dan je telefoon, zet je zwembad in funky kleuren en begin het feest.

 

3. Houd je huis natuurlijk koel met slimme shades


Nu de zomer nadert, zijn ook de warme dagen waarop het voelt alsof de hele stad smelt in de hitte weer aanwezig.
Je kent waarschijnlijk het gevoel wanneer je terugkeert naar een oververhit huis na een dag werken.
In plaats van te genieten van een half uurtje welverdiende ontspanning, moet je eerst je huis afkoelen tot een comfortabele temperatuur.

De airconditioner de hele dag aan laten staan ​​om terug te keren naar een mooi gekoeld huis is zeer energie-inefficiënt en vooral overbodig.
Een goed schaduwsysteem kan je gemakkelijk helpen jouw huis natuurlijk koel en aangenaam te houden, zelfs tijdens de heetste zomerdagen, dus je hoeft jouw AC niet zo vaak te gebruiken. Als je al hebt geïnvesteerd in een gemotoriseerd zonweringssysteem, kan een kleine extra investering om ze slim te maken een enorm verschil in jouw huis opleveren.

Door jouw gemotoriseerde zonwering, zonwering of rollers te automatiseren, kun je ze niet alleen op afstand bedienen, voor het geval je vergeet ze 's ochtends te sluiten;je kunt ook de positie en kanteling van jouw slimme jaloezieën zo plannen dat ze automatisch gedurende de dag plaatsvinden, afhankelijk van de stand van de zon. In dit geval kun je nog steeds natuurlijk licht in jouw huis hebben en tegelijkertijd laat je niet veel warmte binnen.

Naast voor de hand liggend gemak, kan een slim schaduwsysteemje ook helpen jouw huis te beschermen. Komt de zomerstorm opeens aan en ben je niet thuis? Sluit de geautomatiseerde jaloezieën / tinten / rollers met jouw smartphone om schade aan uw huis te voorkomen.

Ga je op vakantie en wil je je aanwezigheid thuis simuleren? Verander de positie van jouw shades een paar keer per dag via je smartphone of stel een schema in om dit automatisch te doen.

4. Feest, romantische avond of veiligheid? Slimme verlichting is een must-have


Zomeravonden hebben hun kracht en slimme lampen ook.
Zeker als we het hebben over een warme zomeravond, met een BBQ-geur in de lucht, een lekker gekoeld glas wijn in de hand, en vrienden verzameld in je tuin of op het terras. Met slimme RGB LED-verlichting kun je jouw terras in een bijna onbeperkt aantal levendige tinten kleuren dieje zullen helpen de stemming op te vrolijken en de avond nog specialer te maken.

Als je een romantischer gekleurde avond plant, dan is hier het magische geheim: slimme dimmers kunnen romantiek spreken. Met warme tinten en zonder veel moeite creëer je een sprookjesachtige sfeer in je tuin, want het kiezen van de kleur van je slimme lampen is binnen handbereik. Als de tijd rijp is, verpest het moment dan NIET; dim de lichten van uw smartphone, zodatje de knuffel van jouw geliefde niet hoeft te verlaten om een ​​schakelaar om te draaien. 

Het is geen geheim dat het slim maken van je huis ook een grote bijdrage kan leveren aan de veiligheid. Slimme lampen kunnen zelfs een belangrijke rol spelen bij het veiliger maken van uw huis. Tijdens vakanties kun je bijvoorbeeld het schema instellen om de binnen- of buitenverlichting automatisch in te schakelen wanneer jij dat wilt. Op deze manier kunt u niet alleen jouw huis of voortuin er mooi uit laten zien, maar ook jouw huis laten zien alsof het niet leeg is terwijl u geniet van jouw avondcocktail in de tiki-bar aan de andere kant van de wereld.

5. Geniet van de zomerbries met een slimme plafondventilator


Stel je voor dat je in een schommelstoel zit, met een licht briesje in je gezicht. Nee, je staat niet meer onder de palmboom in een tiki-bar, maar op je terras met een plafondventilator die je een lekker zomerbriesje geeft en je helpt de middagwarmte draaglijker te maken. Als uw plafondventilator slim is, hoef je je comfortabele chillout-positie niet te verlaten om de ventilator in te schakelen om frisse lucht te creëren.

Slimme ventilatie kanje helpen het klimaat inje huis te beheersen en de lucht inje appartement fris te houden. Wat meer is, als je je slimme plafondventilator samen met AC gebruikt, helpt dit de koude lucht uit de AC rond je huis te blazen, sneller af te koelen en het energie- (en kosten) efficiënter te maken.

Geloof ons, op warme zomerdagen zijn slimme ventilatieoplossingen een onbetaalbare aanwinst in je huis, niet alleen omdat het je helpt om de drukste dagen door te komen, maar ook omdat het veel meer comfort in huis brengt en kan helpen verminderen de elektriciteitsrekening.
Zoals de meeste smart home-oplossingen doen.

Samenvattend: er zijn bijna onbeperkte mogelijkheden om jouw huis te automatiseren om je te helpen de zomer comfortabeler door te komen. Je kunt de vakantie volledig onbezorgd doorbrengen, aangezien jouw huis (met een beetje voorbereiding) in principe voor zichzelf zal zorgen.

Dus, wat zijn jouw volgende stappen richting de (meer) zorgeloze zomer?