Het verschil tussen de BBC Micro:Bit V1 en BBC Micro:Bit V2

om de verschillen tussen micro: bit V1 en microbit V2 te vergelijken. We kijken zowel naar de features als naar de technische specificaties.

De originele microbit heeft zoveel te bieden in termen van functies - dat je er nu meer mee kunt doen, maakt het een opwindend voorstel voor de klas. Laten we meer ontdekken;

 

De gebruikerskenmerken van micro: bit V1 en micro: bit V2:
Het goede nieuws is dat alle originele micro: bit-functies ook aanwezig zijn in versie 2. Bovendien zijn de blokken in de MakeCode-editor voor de oude functies precies hetzelfde. Elke leercurve die V2 heeft, gaat alleen over de nieuwe functies.

microbit V1 and micro:bit V2 comparison callout

De onderstaande tabel geeft een overzicht van alle functies voor beide borden voor een veel eenvoudigere vergelijking, nieuwe of verbeterde functies zijn dik gedrukt.
 

 

  BBC Micro:Bit V1.5 BBC Micro:Bit V2
LED Matrix 25 Programmeerbare LEDs in a 5 x 5 grid 25 Programmeerbare LEDs in a 5 x 5 grid
Accelerometer
3-assige bewegingsdetectie
3-assige bewegingsdetectie
Kompas
Magnetometer aan boord
Magnetometer aan boord
Temperatuur Sensor
Ingebouwde temperatuursensor
Ingebouwde temperatuursensor
Light Level Sensor
Detectie van het lichtniveau aan boord
Detectie van het lichtniveau aan boord
Gebruikers Knoppen
2 x programmeerbare knoppen, A & B

2 x programmeerbare knoppen, A & B
Bluetooth BLE Bluetooth 4.0 BLE Bluetooth 5.0
Radio 2.4Ghz Micro:bit Radio 2.4Ghz Micro:bit Radio
Reset Button
Drukknop aan de achterkant
Drukknop aan de achterkant
Aan / Uit Knop
NVT
Uitschakelen (aan / uit-knop ingedrukt houden)
Edge Connector
25 pins
25 pins
Microfoon NVT

MEMS-microfoon en LED-indicator
Speaker NVT

Onboard speaker
Logo Touch NVT

Aanraakgevoelige logo knop
Power Indicator NVT

LED-stroomindicator
Software C++, MakeCode, Python, Scratch

C++, MakeCode, Python, Scratch

 

Het is belangrijk om erop te wijzen dat het bord ook een aantal verbeteringen in de bruikbaarheid heeft;

Connector met gekerfde rand. Om het gemakkelijker te maken om dingen als krokodillenklemmen en ook geleidend draad te verbinden.
Power LED-indicator. Naast de USB-activiteitsindicator.
Vergulde antenne. Om de radio en Bluetooth-component gemakkelijk te identificeren.

De nieuwe luidspreker werkt hetzelfde als wanneer u momenteel een luidspreker op de micro: bit aansluit en het geluid wordt zowel op de luidspreker als op de randconnector weergegeven. Met de nieuwe microfoonblokken in de MakeCode-editor kun je code schrijven die op geluid reageert.

De technische specificaties van micro: bit V1 en microbit V2


Veel van de technologie aan boord is ook verbeterd. De processor en het geheugen zijn geüpgraded, waardoor ook upgrades naar andere ingebouwde technologieën mogelijk zijn.

microbit V1 and micro:bit V2 comparison pins

De onderstaande tabel bevat de belangrijkste technische specificaties voor beide borden voor een veel eenvoudigere vergelijking, nieuwe of verbeterde functies zijn dikgedrukt.
  BBC Micro:Bit V1.5 BBC Micro:Bit V2
Processor Nordic Semiconductor nRF51822 Nordic Semiconductor nRF52833
Geheugen 256kB Flash 16kB RAM 512kB Flash, 128kB RAM
Interface NXP KL26Z, 16kB RAM NXP KL27Z, 32kB RAM
Edge Connector
25 pinnen. 3 speciale GPIO, PWM, i2c, SPI en ext. kracht. 3 ringpennen voor het aansluiten van krokodillenklemmen / banaanstekkers.
25 pinnen. 4 speciale GPIO, PWM, i2c, SPI en ext. kracht. 3 ringpennen voor het aansluiten van krokodillenklemmen / banaanstekkers. Gekerfd voor eenvoudigere aansluiting
I2C Shared I2C Bus
Speciale I2C-bus voor randapparatuur
Draadloos 2.4Ghz Micro:bit Radio/BLE Bluetooth 4.0 2.4Ghz Micro:bit Radio/BLE Bluetooth 5.0
Power 5V via Micro USB port, 3V via edge connector or battery pack.
5V via micro-USB-poort, 3V via randconnector of accu, LED-voedingsindicator, uitschakelen (aan / uit-knop ingedrukt houden)
Current Available 90mA available for accessories
200mA beschikbaar voor accessoires
Bewegings Sensor ST LSM 303 ST LSM 303
Afmeting 5cm(b) x 4cm(h) 5cm(b) x 4cm(h)

Accessoires voor micro: bit-compatibiliteit:


De microbit V2 heeft dezelfde fysieke afmetingen en heeft ook dezelfde randconnectorconfiguratie als het origineel.
Dat betekent dat veel van de micro: bit-accessoirekaarten prima werken met V2. 

Codering en MakeCode-compatibiliteit


Om de grootste mate van continuïteit voor docenten te garanderen, hoeven gebruikers niet te selecteren welke versie van het apparaat ze hebben voordat ze MakeCode of de Python Editor gebruiken. In plaats daarvan ondersteunen de editors een nieuw formaat genaamd "universal hex" dat zowel op micro: bit V1 als op micro: bit V2 kan draaien (meer hieronder). Er zijn nieuwe MakeCode-blokken aan de editor toegevoegd voor het aanraaklogo en de microfoon, deze zijn te vinden in het gedeelte Invoer.

Dit betekent dat je MakeCode of de online Python Editor kunt gebruiken zoals je altijd hebt gedaan, om alle functies te gebruiken die beide versies van de BBC micro: bit gemeen hebben: display, knoppen, bewegingsdetectie, gebaren zoals schudden, lichtdetectie, en zelfs de muziekblokken.

Elk programma dat op een micro: bit versie 1 zou kunnen draaien, kan opnieuw worden gebouwd om op microbit V2 te draaien. De redactie ondersteunt beide versies tegelijkertijd voor functies die beide borden gemeen hebben. Om een ​​oud HEX-bestand naar een universeel HEX-bestand te converteren, sleept u het naar de editor waarin het is gemaakt en exporteert u het terug naar uw computer, waar u het naar de micro: bit kunt slepen en neerzetten. Als u een oud .Hex-bestand probeert te gebruiken zonder het bij te werken, geeft de micro: bit een compatibiliteitsfout weer.

We denken dat u het ermee eens bent dat dit een behoorlijke upgrade is, zowel qua functies als technische specificaties.
Naast alle nieuwe functies zijn er tal van verbeteringen aan bestaande functies. Dat is zonder de upgrade naar veel van de onderliggende technologieën te noemen. Ondanks al deze wijzigingen codeert u het en gebruikt u het op precies dezelfde manier. Wat betekent dat u het niet allemaal opnieuw hoeft te leren, maar gewoon de nieuwe functies onder de knie krijgt en u bent klaar om te gaan.

Als u met een schoolbudget jongleert, hoeft u niet ook op zoek te gaan naar luidspreker- en microfoonoplossingen, zodat u waardevolle contanten en tijd vrijmaakt voor andere dingen.

Bron: Kitronik

Gerelateerde producten