Python Games

Je vindt Python Games op het bureaublad of in het toepassingsmenu:

Dubbelklik op dit pictogram om te beginnen. Dit zal u vragen om uw audioconfiguratie in te stellen om geluid uit te voeren via HDMI of de hoofdtelefoonaansluiting. Maak een selectie of laat het zoals het is en klik op OK om door te gaan.

Nu krijg je een groot venster te zien met de lijst met beschikbare spellen:

Kies een game, klik erop en klik op OK om te spelen.

 

Voorbeelden

Vier op een rij
 
 

Flippy

Broncode van game

 
De bron van elk van deze spellen is beschikbaar op de Pi. Navigeer eenvoudig naar de map / usr / share / python_games in een terminal of de bestandsbeheerder en je ziet de middelen en de broncode.
 
De python_games directorylijst in een terminalvenster:
 
De inhoud van de map python_games in een venster voor bestandsbeheer:
 Je kunt de Python-broncode openen voor alle games in Thonny of een andere editor en zien hoe ze werken.

 

Hack het spel

 
Je kunt de bron van deze spellen bewerken. Waarom geen kopie maken van een Python-bestand, de code doornemen en enkele cijfers wijzigen? Kijken wat er gebeurt.
 
Ga voor meer gratis spellen naar Gratis Python-spellen, die zijn ontworpen voor educatie en plezier. Ze bevatten vereenvoudigde versies van arcadeklassiekers zoals Tron, Pac-Man en meer.
 

Als je erachter kunt komen hoe het spel werkt, probeer het dan te hacken om het beter te maken, het moeilijker (of gemakkelijker) te maken om te winnen of voeg wat functies toe aan het spel! U kunt GPIO-interactie toevoegen, zodat de lampjes knipperen wanneer u wint, of invoerknoppen toevoegen.
 

 

Search engine powered by ElasticSuite