Raspberry Pi Pico - Een hele andere Pi

De Raspberry Pi Pico is een verandering ten opzichte van de vorige Pis die mensen gewend zijn. Dit komt omdat het geen Linux-computer is, maar een microcontrollerbord, net als Arduino.

De grootste verkoopargumenten van de Raspberry Pi Pico zijn de prijs, en hij heeft de nieuwe RP2040-chip die voldoende stroom kan leveren voor de embedded projecten en het stelt gebruikers van elk niveau of elke leeftijd in staat om te leren over codering en elektronica.

Als je een Windows Apple-, Linux-computer of zelfs een andere Raspberry Pi hebt, ben je al op weg om de nieuwe Raspberry Pi Pico in je volgende project te gebruiken.
 
Aan de slag met Raspberry Pi Pico

De Raspberry Pi Pico is heel anders dan de andere Raspberry Pi's.
Het is het allereerste apparaat dat RP2040 Pi Silicon gebruikt, een aangepaste SoC of System on Chip die is gemaakt door het Raspberry Pi-team met een dual-core Arm Cortex M0+ dat draait op 133 MHz, 264 KB SRAM en 2 MB flash flash-geheugen dat wordt gebruikt om de bestanden op te slaan.

Het nadeel van de Raspberry Pi Pico is echter dat er geen draadloze connectiviteit is. De RP2040 is de eerste microcontroller in de Pi-reeks en dat brengt een nieuwe manier van werken met zich mee, aldus The Verge.
 
Houd er rekening mee dat de Pico geen computer is, in plaats daarvan moet een code in een externe applicatie op een andere computer worden geschreven en moet de code via USB naar de microcontroller worden geflitst.

Coderen met de Raspberry Pi Pico

Het schrijven van de code voor de Raspberry Pi Pico wordt gedaan in C / C ++ of MicroPython, waarbij de laatste de ondersteunde taal is voor algemeen en educatief gebruik, aldus de Chief Operating Officer van Raspberry, James Adams, volgens CNET.

MicroPython op Raspberry Pi Pico

MicroPython is een versie van Python 3 die bedoeld is voor microcontrollers.
MicroPython is gemaakt door Damien George en werd voor het eerst gebruikt door het PyBoard-ontwikkelbord in 2014.

Sindsdien hebben meer apparaten de MicroPython gebruikt vanwege zijn taal en vanwege de MicroPython-vork genaamd CircuitPython die is gemaakt door Adafruit, die vervolgens meer aanpassingen en verbeteringen voor de boards toevoegt.

MicroPython-code kan worden geschreven voor de Raspberry Pi Pico als u de Thonny Python IDE gebruikt.
Het is beschikbaar voor alle grote besturingssystemen en het is ook de meest toegankelijke manier om aan de slag te gaan met je Raspberry Pico, aldus TechRepublic.

CircuitPython is vrijgegeven voor alle RP2040-boards.
Het is gemaakt door Adafruit en heeft een indrukwekkende bibliotheek met modules voor sensoren die vooraf waren geschreven. Het heeft led-schermen, lcd-schermen en oled-schermen en het heeft uitvoerapparaten zoals thermische printers.

Het flashen van de CircuitPython naar de Raspberry Pi Pico is net zo eenvoudig als het knipperen van MicroPython, het is ook omkeerbaar, dus als je terug wilt naar MicroPython of naar C / C ++, dan kun je dat doen.

C / C ++ -code

Er zijn twee methoden die u kunt gebruiken om de code in C / C ++ te schrijven, eerst kunt u de code rechtstreeks in een teksteditor naar keuze schrijven en u kunt een workflow volgen om de bestanden te maken die vervolgens naar de Raspberry Pico.

Ten tweede kunt u een grafische workflow gebruiken en kunt u de Visual Studio-code van Microsoft gebruiken om het maken, bouwen en flashen van het proces in slechts één applicatie af te handelen.

Arduino heeft ook aangekondigd dat ze de ondersteuning voor de RP2040 aan hun Arduino IDE zullen toevoegen, wat kan helpen de C / C ++ -workflow te vereenvoudigen en het meer in lijn kan brengen met hoe de Arduino-hackers jarenlang hebben gewerkt.

 

Bron: Dit artikel is van Tech Times

 

Gerelateerde producten
Search engine powered by ElasticSuite