Slimme apparaten kunnen jouw dagelijkse leven gemakkelijker maken

Smart Appliances Can Make Your Everyday Easier

Huishoudelijke apparaten zijn een essentieel onderdeel van ons leven. Hoewel we onze dag zonder hen zouden kunnen doorbrengen, maken ze alles gemakkelijker en handiger. Natuurlijk zouden we niet sterven zonder koelkasten en wasmachines, maar het zou een enorme impact hebben op onze levensstijl.
Hoewel deze apparaten voor ons bijna essentieel zijn, kunnen ze wel een update gebruiken.
Veel ervan zijn meer dan honderd jaar geleden uitgevonden en hebben tot nu toe geen grondige upgrade ondergaan.
Slimme technologie biedt die langverwachte upgrade door van je gewone huishoudelijke apparaten slimme apparaten te maken.

Internet Of Things


Een set slimme huishoudelijke apparaten (of andere slimme apparaten), aangesloten op een gemeenschappelijke hub, wordt vaak het Internet of Things (of IoT) genoemd. De nieuwigheid die bij deze innovatie hoort, is de connectiviteit van voorheen strikt onafhankelijke apparaten.
Gewone huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten, kachels en thermostaten, konden niet op afstand worden bediend of geprogrammeerd om alleen te werken.

Het belangrijkste doel van een IoT-systeem is, net als bij andere innovaties, ons leven gemakkelijker te maken. In dit geval wordt dit bereikt door:

  • Controle - apparaten die op een hub zijn aangesloten, kunnen op afstand worden bediend en bediend
  • Automatisering: sommige apparaten kunnen worden geleerd om zelfstandig te werken wanneer dat hoort
  • Monitoring - Je kunt direct de huidige status, het stroomverbruik en meer van een IoT-apparaat controleren

Dat zijn de belangrijkste punten die een IoT-systeem definiëren en er een perspectieftechnologie van maken, maar er zijn nog meer functies. En omdat dit nog steeds een opkomende technologie is, worden er elke dag meer oplossingen bedacht.

Upgrade reguliere apparaten


Op het gebied van slimme huishoudelijke apparaten is de markt al redelijk groot en divers.
Tegenwoordig hebben veel apparaten al slimme functies. Maar dergelijke apparaten zijn vaak veel duurder dan hun reguliere tegenhangers.
Ze zijn handiger en handiger, maar rechtvaardigen niet altijd hun hogere prijs.
Daarnaast hebben de meesten van ons al gewone oude huishoudelijke apparaten.
Gelukkig is er een manier om je oude boiler en magnetron te upgraden en slim te maken.

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het upgraden van huishoudelijke apparaten, zijnje voorkeuren. Met al die slimme apparaten en gadgets die beschikbaar zijn, hoef je geen genoegen te nemen met alles. Slimme technologie geeft ons de mogelijkheid om het precies op onze behoeften af ​​te stemmen.

Het andere belangrijke datje moet overwegen, is compatibiliteit. Aangezien elk apparaat anders is, moet hier rekening mee worden gehouden wanneer we ze proberen te verbinden met een slim systeem. Zowel het strijkijzer als de wasmachine kunnen op dezelfde hub worden aangesloten, maar ze kunnen niet op dezelfde manier worden bediend.

SMART PLUG - de meest essentiële manier om uw bestaande huishoudelijke apparaten te upgraden


De meest gebruikelijke manier om je bestaande huishoudelijke apparaten te upgraden, is door een slimme stekker te gebruiken. De functie die ze onderscheidt van gewone, is connectiviteit. Deze gadgets kunnen verbinding maken met je wifi of smart systeem. Vanaf daar kun je ze gemakkelijk openen vanafje smartphone en elk apparaat dat op die stekker is aangesloten in- en uitschakelen. Bovendien kunnen ze worden geprogrammeerd om op bepaalde tijden in en uit te schakelen.

Bij correct gebruik kunnen slimme stekkers je leven aanzienlijk verbeteren. Enkele voorbeelden:

  • Gebruik hem met een boiler - op deze manier kun je energie en geld besparen door hem alleen op bepaalde tijden in te schakelen
  • Laat ze je ochtenden verbeteren - sluitje radio, licht, broodrooster of een ander apparaat aan opje smart plug en laat ze allemaal meteen inschakelen wanneerje wakker wordt
  • Gebruik hem met elk apparaat met standby-modus - veel huishoudelijke apparaten, zoals magnetrons, verbruiken veel stroom in de standby-modus. Slimme stekkers kunnen ervoor zorgen dat ze uitgeschakeld blijven wanneer je ze niet nodig hebt.
  • Schakel je wasdroger uit - uit onderzoek is gebleken dat wasdrogers vatbaar zijn voor brand. Programmeer je smart plug om ze 's nachts en wanneer je weg bent uit te schakelen
  • Bedien de consoles en tv's van je kinderen - je kunt je slimme stekker programmeren om elke dag vlak voor het slapengaan uit te schakelen
  • Zet je slowcooker op kantoor aan - bedienje smart plug op afstand en zorg dat je die heerlijke maaltijd klaar hebt staan ​​als je weer thuis bent.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe slimme stekkers jouw dagelijkse leven gemakkelijker kunnen maken. Meng dat met wat fantasie en de mogelijkheden zijn eindeloos.

4 beste slimme huishoudelijke apparaten


Omdat de markt voor slimme huishoudelijke apparaten zo breed is, kan het moeilijk zijn om het perfecte product voor je te kiezen. Om je een idee te geven waar deze technologie over gaat, hebben we een lijst samengesteld met slimme gadgets die we het nuttigst of het coolst vonden.

1. Slimme Grill

Iedereen die regelmatig grilt, weet hoe lastig het kan zijn. Voortdurend in en uit lopen om je vlees te controleren, in de hoop dat je vlees niet brandt, of dat de kolen niet afkoelen. Deze gadget ontlast je van al deze overlast door de interne temperatuur te laten weten en je te waarschuwen wanneer je nodig bent.

2. Slimme Koelkast

Dit apparaat was een van de eerste huishoudelijke apparaten die slim werden gemaakt. Ze zijn al een tijdje op de markt, maar dat maakt ze niet verouderd en muf. Moderne slimme koelkasten zijn uitgerust met een touchscreen-display en kunnen via Wi-Fi verbinding maken met internet. Naast deze twee functies bevatten verschillende modellen nog veel meer handige functies, zoals het aanpassen van de temperatuur voor elk compartiment afzonderlijk of het maken van een boodschappenlijst, die automatisch wordt gesynchroniseerd met jouw smartphone.

smart refrigerator

 

3. Slimme Kookapparaten

Tegenwoordig vind je veel slimme apparaten, ontworpen om je te helpen een heerlijke maaltijd te bereiden. Dergelijke apparaten zijn meestal niet bedoeld om je goede oude pan of grill te vervangen, maar zijn ontworpen om je te helpen met de meer ingewikkelde - en lekkerdere - gerechten. Een mooi voorbeeld is de slimme sous vide-machine, die je vlees langzaam op exact de juiste temperatuur kookt, waardoor dat voorheen moeilijke proces veel gemakkelijker wordt.

4.Slimme Koffiezetter

Er gaat niets boven een vers gezette koffie in de ochtend. Een slim koffiezetapparaat biedt je die levensgenietende drank zonder datje daar enige moeite voor hoeft te doen. En als je een bijzonder vrome koffiedrinker bent, kun je nog een stap verder gaan en die koffiemachine in je wekker veranderen. Je kunt hem programmeren om het in te schakelen voordat je wekker afgaat en de geur van verse koffie je wakker maakt.

Smart coffee maker

Smart Device biedt u eindeloze mogelijkheden


Het is ook vermeldenswaard hoe andere slimme apparaten het nut van jouw keuken kunnen verbeteren. Je kunt de stemassistent aansluiten op jouw slimme huishoudelijke apparaten om ze op afstand te bedienen. Of je kunt de slimme stofzuiger programmeren om de keukenvloer af te vegen nadat je klaar bent met koken.

Er zijn ook apparaten die op een dag deel kunnen gaan uitmaken van standaard keukenapparatuur. Een goed voorbeeld is een slim keukendisplay. Op het eerste gezicht lijken ze veel op gewone tablets, maar ze zijn duurzaam genoeg gebouwd om de ruwe omgeving naast je kachel te weerstaan. Ze worden ook geleverd met verschillende ingebouwde functies, variërend van receptvoorstellen en timers tot boodschappenlijstcomponist en budgetassistent.

Zoals altijd - met slimme technologie zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt.

Samenvattend: slimme huishoudtoestellen maken uw leven ongetwijfeld veel handiger. Ze kunnen veel taken automatiseren die je normaal gesproken zou moeten doen. En als een karwei niet mogelijk is om te automatiseren, maken ze het in ieder geval veel gemakkelijker. We hebben veel manieren en voorbeelden genoemd van slimme huishoudelijke apparaten die uw dagelijks leven verbeteren, maar je hoeft daar niet te stoppen. Met slimme technologie kun je jouw slimme huis precies zo instellen als je wilt. Of je nu het koken aangenamer wilt maken of de elektriciteitsrekening wilt verlagen, slimme huishoudelijke apparaten kunnen je zeker helpen om jouw doelen te bereiken. 

Gerelateerde producten
Search engine powered by ElasticSuite