Slimme ramen en rolgordijnen zijn geweldig om deze 6 redenen.

Smart Windows And Shades Are Awesome Because Of These 6 Reasons

Slimme ramen en rolgordijnen zijn geweldig vanwege deze 6 redenen.

We leven in een tijdperk waarin tijd kostbaarder is dan ooit, maar we zitten nog steeds vast aan boodschappen die die kostbare tijd vereisen die we nooit meer terugkrijgen.
Zelfs een simpele klus van een minuut, zoals het sluiten van ramen of het openen van jaloezieën, komt neer op meer dan 20 dagen in het leven van een gemiddeld persoon.
Maar gelukkig leven we ook in een tijdperk waarin slimme apparaten deze tijdrovende taken kunnen overnemen.
In dit artikel zullen we uitleggen hoe slimme ramen en rolgordijnen je elke dag een extra minuut kunnen geven, samen met gemak, comfort en bruikbaarheid.

Houd controle over uw slimme ramen en rolgordijnen

Zoals met alle slimme apparaten, is de belangrijkste en meest voor de hand liggende functie dat je je apparaat altijd en overal kunt bedienen. Door jouw rolgordijnen en ramen te upgraden, kun je ze rechtstreeks vanaf je smartphone bedienen. Je kunt beslissen in welke positie jouw ramen moeten staan, zoals je zou doen met conventionele ramen, maar zonder er echt naar toe te hoeven gaan.
Controle betekent ook dat je ze altijd en overal kunt bedienen en naar wens kunt aanpassen.

Laten we eens kijken hoe het slim maken van jouw ramen en rolgordijnen jouw leven daadwerkelijk kan verbeteren.

6 Voordelen van slimme ramen en rolgordijnen


Het openen van ramen en het aanpassen van je rolgordijnen is misschien niet de meest vervelende en uitputtende taak, maar het is nog steeds een taak. Elke keer dat je kamer te licht, te donker, te warm of te benauwd is, moet je opstaan ​​en ervoor zorgen.
Slimme ramen en jaloezieën nemen deze taak van je over.

1. Slimme rolgordijnen en ramen vereenvoudigen je leven
Zelfs als die extra minuut per dag je niet helemaal overtuigt, zijn er nog steeds veel redenen om je gewone rolgordijnen en ramen te upgraden. Door ze slim te maken, worden ze bediend door een motor, die is aangesloten op een controller die via een gespecialiseerde gateway met je smartphone communiceert. Hierdoor kun je je ramen en jaloezieën op afstand bedienen, zonder enige moeite, vanuit je luie stoel. Zelfs als de bank waarop je momenteel rust in een ander land is, heb je nog steeds toegang tot je slimme thuishub en kun je dat raam sluiten dat je per ongeluk open hebt gelaten.

Maar wacht, er is meer. Slimme rolgordijnen en ramen kunnen ook worden geprogrammeerd om zelfstandig te werken - ze kunnen vooraf gedefinieerde regels volgen of worden gekoppeld aan andere slimme apparaten en handelen op basis van hun invoer of uitvoer. Op deze manier kunnen ze worden geautomatiseerd om te openen en te sluiten wanneer dat zou moeten, zonder dat je er nog over hoeft na te denken.

2. Word op een natuurlijke en slimme manier wakker
Wekkers zijn prima en ze doen wat ze moeten doen, maar niet zonder je gewelddadig uit je rustige slaap te schudden en je het einde van die opwindende droom die je had te laten missen.

Smart blinds

Slimme luiken kunnen worden ingesteld om de eerste zonnestralen in je kamer binnen te laten, die dienen als wekker van de natuur en zorgen voor een veel soepelere overgang van de wereld van dromen naar de echte wereld. En voor het geval je geen ochtendmens bent, zullen ze trouw alle zonnestralen uit je kamer houden totdat je klaar bent om de dag aan te pakken.

Hoe dan ook, de keuze is aan jou.

3. Voeg wat extra beveiliging en bescherming toe aan uw huis


Je huis verlaten en je realiseren dat je bent vergeten je raamluiken of zelfs ramen te sluiten, kan behoorlijk beangstigend zijn, maar niet als beide slimme apparaten zijn.
Door jouw jaloezieën, rolgordijnen en ramen te veranderen in slimme jaloezieën,rolgordijnen en ramen, hoef je je hier nooit meer zorgen over te maken. Op deze manier kun je jerolgordijnen verlagen en jouw ramen op afstand sluiten, of ze automatisch laten sluiten, en zo mogelijke schade aan je eigendommen voorkomen.

Hoewel minder voor de hand liggend, kunnen slimme rolgordijnen jouw huis ook beschermen tegen indringers en ingrijpen bij inbraak. In dat geval gaan de jaloezieën open, waarschuwen je buren en voorbijgangers en kunnen zij tijdig de autoriteiten bellen.

Als er iets anders gebeurt, zoals een brand, zullen jaloezieën en ramen automatisch openen, waardoor alle mogelijke vluchtroutes worden blootgelegd.

Om je tijdens je vakantie van onnodige stress te ontlasten, kunnen slimme jaloezieën je aanwezigheid simuleren door zoals gewoonlijk te openen en te sluiten, waardoor potentiële inbrekers worden ontmoedigd om te handelen. En om je een extra gevoel van veiligheid te geven terwijl je thuis bent, kunnen ramen en jaloezieën automatisch alle potentiële toegangspunten tot jouw huis afsluiten, zodat u nog beter kunt slapen.

4. Slimme ramen en luiken helpen bij verwarming, koeling en verlichting


Slimme luiken kunnen samenwerken met het verwarmingssysteem om te openen en de zon je kamer te laten verwarmen tot een comfortabele temperatuur, en sluiten, wanneer die temperatuur is bereikt, om oververhitting te voorkomen. Door simpelweg samen te werken met de thermostaat van het verwarmingssysteem, helpen slimme rolluiken de temperatuur in je huis te regelen, waardoor jouw AC en kachels langer uitgeschakeld blijven.

Op deze manier wordt je huis gevuld met natuurlijke warmte (of blijft het natuurlijk koud), wat het huis gezelliger maakt en je milieuvriendelijker maakt.

Benut de kracht van de zon nog meer en verlicht je kamers met natuurlijk zonlicht. Laat de slimme rolgordijnen het werk in jouw plaats doen, laat ze de zonnestralen jouw kamer in sturen, waardoor het helderder en gezelliger wordt.

En als bonus is de natuur dankbaar voor elke minuut dat je je licht uit hebt gedaan en in plaats daarvan je boek over het zonlicht hebt gelezen.

5. Slimme technologie bespaart je geld


Behalve dat ze je huis alleen gezelliger maken, helpen slimme rolgordijnen je om jouw behoeften op het gebied van verwarming, koeling en zelfs verlichting te verminderen. Er zijn verschillende acties waarmee slimme rolgordijnen jouw rekeningen kunnen verlagen, zoals:

  • Laat de zon in de winter jouw kamer overdag verwarmen,
  • Verlaging tijdens de winternachten, wat extra isolatie biedt en voorkomt dat warmte uit je huis ontsnapt,
  • Verlagen tijdens warme zomerdagen en afvoeren van overtollige warmte,
  • De vraag naar kunstlicht wordt sterk verminderd door de kamer met natuurlijk zonlicht te verlichten. Deze punten bewijzen dat slimme rolgordijnen niet alleen een opwindende toevoeging aan je huis zijn, maar ook een goede investering. Ze helpen direct om je rekeningen voor verwarming en elektriciteit te verlagen en in sommige gevallen zelfs de noodzaak van een AC-unit helemaal weg te nemen.

6. Maak privacy problemen verleden tijd


Ons huis is een plek waar we ons veilig voelen voor de buitenwereld, een plek waar we dingen op onze manier doen, een plek waar we wat privacy kunnen genieten. Ramen zijn echter letterlijk gaten in muren, waardoor de buitenkant niet naar binnen kan komen, maar niet naar binnen kan kijken.

Smart windows and blinds privacy

Met slimme rolgordijnen hoef je je geen zorgen te maken of jouw buurman aan de overkant van de straat of mensen die langs je huis komen nieuwsgierig zijn naar jeverblijfplaats. Ze kunnen worden verlaagd in de schemering - of op een ander tijdstip dat u uitkomt - en je kunt privé genieten van uw vrije tijd.

Makkelijk te integreren


Net als andere slimme apparaten, kunnen slimme rolgordijnen en jaloezieën eenvoudig in je slimme huis worden geïntegreerd en geleerd om samen te werken met andere apparaten. Er zijn veel controllers op de markt, compatibel met alle gemotoriseerde ramen en tinten. En deze technologie is niet beperkt tot slechts één type zonwering, je kunt jouw binnenzonwering, buitenzonwering, jaloezieën en zelfs gordijnen automatiseren - vrijwel alles dat je ramen afdekt en waaraan een motor is bevestigd.

Misschien wilde je altijd dat je ramen opengingen telkens wanneer je de radio aanzet, maar dat kon niet - dan ben je slechts één set slimme vensters verwijderd hiervan.
Maar misschien wil je iets realistischers, iets handigers uit deze technologie. We hebben al verschillende functies genoemd die slimme jaloezieën en ramen bieden door ze te combineren met andere apparaten - afhankelijk van de kamertemperatuur, de helderheid van de zon, het weer buiten, de huidige tijd - maar deze technologie biedt je veel meer. Een goed voorbeeld is om ze te koppelen met stembesturing, zodat je ze kunt bedienen, zelfs als je je smartphone in de andere kamer bent vergeten.

Maak deel uit van de toekomst


Er is nog een reden waarom je van slimme rolgordijnen en ramen houdt die we kunnen bedenken, ook al is het minder praktisch.
Zoals de meeste slimme apparaten, zijn ze gewoon een geweldige gadget om te hebben, of het nu voor je comfort, nut is of gewoon om je vrienden jaloers te maken.
Slimme ramen en jaloezieën maken zeker deel uit van de toekomst die je vandaag al kunt gebruiken.

Kortom, slimme rolgordijnen en ramen zijn nieuwe en opwindende toevoegingen aan elk slim huis of een geweldige manier om van een gewoon huis een slim huis te maken.
Of je nu een techneut bent, een gemiddelde Joe of gewoon iemand die een extra minuut vrije tijd per dag nodig heeft, deze apparaten besparen je tijd, geld en maken je huis gewoon handiger.
Dat klinkt nu als een goede investering!

Heb jij al smarthome apparatuur in huis? 

 

Gerelateerde producten
Search engine powered by ElasticSuite