Raspberry Pi 3 Model B+ (2018)

98% of 100

De Raspberry Pi 3 B+ is de nieuwste versie van de super minicomputer. De minicomputer is ongeveer zo groot als een creditcard. Alles kan met de Raspberry Pi. Van je eigen programma’s maken tot video’s afspelen en van presentaties maken tot games spelen. LET OP: Voor de Raspberry Pi 3B+ heeft u NIEUWE software nodig, de software van de 3B is niet compatibel

Ontvang bij aankoop
minimaal 19 SOS spaarpunten
(t.w.v. €1,90)i
In voorraad
Gratis verzenden
Nu besteld, morgen in huis
 • 10 kopen met 3% korting elk
 • 50 kopen met 6% korting elk
 • 100 kopen met 8% korting elk
Zelf samenstellen:
Hoe stel ik mijn pakket samen?
Standaard Inbegrepen

In iedere set zit een basisproduct die altijd inbegrepen zit. Dit kun je zien onder het kopje “Zelf samenstellen:”.

Daarnaast kan het zijn dat enkele optie keuzes ook standaard inbegrepen zijn. Deze opties herken je aan de €0,- prijs.

Wil je je pakket uitbreiden? Klik dan de producten aan die je toe wilt voegen. Je zult zien dat de totale prijs zich aanpast en de producten worden toegevoegd aan de balk onderin het scherm.

Tip: Klik op de vragen onder de optie keuzes om hulp te krijgen bij het kiezen van de juiste optie.

Raspberry Pi 3 Model B+   + € 0,00 € 0,00
Welke geheugenkaart moet ik kiezen?
Raspberry Pi Geheugenkaart

De keuze in de het aantal GB en software is geheel afhankelijk van je eigen voorkeur. Wil je een voorgeïnstalleerde Micro SD-kaart met Raspbian, dan heb je keuze uit 8GB, 16GB en 32GB. De Micro SD-kaart met 8GB opslag biedt voldoende ruimte voor algemeen gebruik. Ben je van plan om diverse plug-ins op Raspbian te installeren kies dan voor meer GB.

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen software te installeren, kies dan voor een lege Micro SD-kaart. De grootte van de GB’s is afhankelijk van de grootte van de software die je wilt installeren. Kijk daarom eerst hoe groot de software is die je wilt installeren met de bijbehorende plug-ins.

Laat meer opties zien Verberg opties
Welke behuizing moet ik kiezen?
Behuizing

Maak je Raspberry Pi compleet met een behuizing die voldoet aan jouw wensen. Er zijn diverse soorten behuizingen beschikbaar die allen geschikt zijn voor de Raspberry pi 3. Het enige verschil is het materiaal en het design. Kies voor jouw favoriete kleur en vorm en maak van jouw Raspberry Pi een Design Pi.

Tip: Met de SOS Cabrio behuizing zijn de 40 pins GPIO connectors, camera aansluiting en HDMI aansluiting toegankelijk.

Laat meer opties zien Verberg opties
Welke voeding moet ik kiezen?
Voeding

Het kiezen van de juiste voeding hangt af van het gebruik. De Raspberry Pi heeft minimaal 1A nodig, alle voedingen voldoen aan dit verbruik. Hoe hoger de Ampère van de voeding, hoe meer je kunt aansluiten. Ben je van Plan om een externe HDD of USB apparaten aan te sluiten? Kies dan voor de 2,5A voeding. Pak je het grootser aan door wellicht meerdere HDD’s of led strips aan te sluiten? Kies dan voor de 3A Voeding.

Tip: Een hogere Ampere voeding heeft geen invloed op de prestaties, wanneer niet de volle 3A gebruikt. Ben je in de toekomst grootse dingen van plan met de Raspberry Pi? Wees dan voorbereid en kies voor een hogere Ampere zoals bijvoorbeeld de 3A Voeding.

Laat meer opties zien Verberg opties
Welke HDMI kabel moet ik kiezen?
HDMI Kabel

Ben je van plan om je Raspberry Pi aan te sluiten op een beeldscherm? Kies er dan een HDMI kabel bij van de door jouw gewenste aantal meter(s). De HDMI 1.4 versie kabel is een aansluiting voor audio- en videosignalen in ongecomprimeerde digitale vorm. Dit houdt in dat je een razendsnelle en hoge kwaliteit verbinding hebt. Geschikt voor een resolutie hoger van 1080p, 4K, 3D en Deep Colour.

Laat meer opties zien Verberg opties
Welke netwerkkabel moet ik kiezen?
Netwerkkabel

Is je Wi-Fi signaal niet stabiel of snel genoeg? Verbind je Raspberry Pi dan met je lokale LAN internet. Maak een keuze uit het aantal benodigde meters van de netwerkkabel en geniet van een ultrasnelle en betrouwbare verbinding.

Heb ik externe Wi-Fi nodig?
Externe Wi-Fi

De Raspberry Pi is voorzien van een interne 80Mbps Wi-Fi verbinding. Verwacht jij een groter bereik nodig te hebben, omdat het signaal door externe factoren verstoord wordt? Kies dan een hogere Wi-Fi verbinding van 150Mbps of 300Mbps.

Heb ik een heatsink nodig?
Heatsink

Ga jij je Raspberry Pi intensief gebruiken? Dan is het een goed idee om je Raspberry Pi te voorzien van heatsinks. Een Heatsink geleidt de warmte beter en zorgt ervoor dat de CPU sneller afkoelt. Voor normaal gebruik is het toevoegen van de heatsink niet nodig, de Raspberry Pi kan de warmte dan prima aan.

Tip: Het verschil tussen de aluminium heatsink en koperen heatsink, is dat de koperen versie de warmte net wat beter geleid.

Wat kun je met een card reader?
Card Reader

De Raspberry Pi heeft één MicroSD kaart ingang. Wanneer je van plan bent meerdere SD kaarten te gebruiken, is de Card Reader een echte must have. Daarnaast is deze klein en makkelijk aan te sluiten en voor meerdere toepassingen beschikbaar, zoals voor je laptop of desktop pc.

Wat kun je met de Startergids?
Startergids

Ontdek de vele mogelijkheden van dit kleine computertje! Speciaal voor de Raspberry pi 3 is dit de vernieuwde en volledig bijgewerkte uitgave van de gids.

Met behulp van extra hardware of andere hulpmiddelen kun je de Pi omtoveren in een beveiligingscamera, een oscilloscoop, videospeler, of wordt de Pi zelfs geschikt om de ruimte in te gaan (Astro Pi) - om maar een paar voorbeelden te noemen die besproken worden. Daarnaast kun je je verdiepen in het weer en/of het milieu en ook van de Pi een boordcomputer maken voor in je auto. Zelfs een speciale versie van Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 10 is erop te installeren.

Zoveel nieuwe mogelijkheden gebundeld in de vernieuwde Raspberry Pi voor Beginners Starter Gids.

Tip: Bekijk ook eens de projecten pagina van SOS Solutions. Boordevol met nieuwe ideeën en tips van mede SOS Members.

€ 39,00 € 32,23

Samenvatting:
  Laat opties zien
  Verberg opties

  De Raspberry Pi 3B+ is de nieuwste en snelste versie van deze super minicomputers.

  Dit nieuwste model minicomputer is net zoals voorheengaande modellen ongeveer zo groot als een creditcard.
  Het verschil tussen de Raspberry Pi 3B+ en de eerder uitgebrachte versies, is dat de Raspberry Pi 3B+ nu een 1.4 GHz Quad-core chip heeft ipv 1.2 Ghz, Ethernet van wel 300Mbps, een Wi-Fi ontvanger 5GHz en een Bluetooth 4.2 inplaats van 4.0 voor minder energie verbruik.
  Ook is de Raspberry Pi 3B+ voorzien van 1 GB RAM geheugen.

  Je kunt de Raspberry Pi aansluiten op een computerscherm, je televisie of op de computer en het werkt met een standaard toetsenbord en muis. Het is een klein apparaat met oneindig veel mogelijkheden voor jong en oud om de wereld van computeren te ontdekken. Van je eigen programma’s maken tot video’s afspelen en van presentaties maken tot games spelen. Het kan allemaal met de Raspberry Pi 3B+. 

  Graag een behuizing voor je Raspberry Pi met eigen naam of logo gegraveerd of gesneden? Dat kan! Klik hier voor meer informatie!

  Let op: indien u bij de kit een koelsetje besteld, let er dan op dat u niet onze CABRIO behuizing er bij kiest, dit is namelijk de enige behuizing waarbij een koelblokje niet in de behuizing past.

  Product Specificaties

  • Merk: Raspberry Pi
  • Garantie: 2 jaar

  Fysieke eigenschappen

  • 40-pin GPIO
  • 4 USB poorten
  • MicroSD Slot
  • HDMI connector voor fullHD video
  • 4-polige jack connector voor stereo output en composiet video
  • Micro-USB voeding connector
  • CSI poort
  • DSI poort

  Features overig

  • Processor: Broadcom BCM2837B0, Cortex-A-53, 64-bit SoC @ 1.4 GHz
  • Geheugen: 1GB LPDDR2 SDRAM
  • Bluetooth verbinding: 4.2, BLE
  • 2.4 GHz en 5 GHz IEEE 802.11.b/g/n/ac draadloos LAN
  • Gigabit Ethernet over USB 2.0 max 300Mbps
  • Multimedia: H.264, MPEG-4 decode (1080p30); H.264 encode (1080p30); OpenGL ES 1.1, 2.0 graphics
  • Gebruikstemperatuur: 0°C - 50°C
  • Meer koper op het board voor beter warmteafvoer
  Voeding input
  • 5V/2.5 A DC via micro USB connector
  • 5 V DC via GPIO header
  • Power over Ethernet (PoE) - Bij deze manier heeft u een aparte HAT nodig, deze wordt nog geintroduceerd door de Raspberry Pi foundation

  Compatibiliteit

  • Geschikt met : Deze nieuwe RPI is compatibel met de behuizingen van de RPI 2B en RPI 3B
  • LET OP: Voor de Raspberry Pi 3B+ heeft u NIEUWE software nodig, de software van de 3B is niet compatibel
  Wachtwoorden voor Software: 

  • Raspbian
  Gebruikersnaam: pi
  Wachtwoord: raspberry
  • Volumio
  Gebruikersnaam: volumio
  Wachtwoord: volumio
  • Domoticz
  Gebruikersnaam: pi
  Wachtwoord: raspberry


  Meer informatie
  Merk Raspberry Pi
  Reviews
  1. Uitstekende aankoop, prima service van SOS

   Door

   op

   Verified Purchase

   De opwaardering naar 5Ghz is goed merkbaar... een stuk beter streamen.
   Wel even de laatste image van Raspbian of NOOBS downloaden... chipset is anders, dus niet compatibel met een Sd-kaartje van de 3B. Dank voor deze snelle tip van SOS-solutions !
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  2. Als altijd jbeste prijs voor een echte Pi

   Door

   op

   Verified Purchase

   No brainer als ik een Pi nodig heb ga ik naar SOS,
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  3. Snelle levering, volgens verwachting.

   Door

   op

   Verified Purchase

   Prima.
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  4. Snelle levering

   Door

   op

   Verified Purchase

   Het product oogt bijna hetzelfde al de PI 3B, maar het grote verschil is toch wel het snelle netwerk en 5G wifi.
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  5. Fantastisch apparaatje, goede verbetering en zeer goede service!

   Door

   op

   Verified Purchase

   De nieuwe Pi 3 B+ is echt weer een stuk beter dan z’n voorganger. Bij de bestelling ging er iets niet goed maar dit werd na een telefoontje keurig en snel opgelost. Top service!
   1 opmerkingen Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  6. Top product!

   Door

   op

   Verified Purchase

   Weer beter dan de vorige versie
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  7. Setup klaar in 45 minuten.

   Door

   op

   Verified Purchase

   Ik kocht deze RPi voor een toepassing van Volumio in combinatie met een Hifiberry DAC+ Pro. De setup van uitpakken tot afspelen van muziek duurde om en bij de 45 minuten. De RPi combineren met de DAC en metalen behuizing, de meest recente image van Volumio op ee micro-SD zetten, aansluiten van een externe HD met muziek, de netwerkkabel inpluggen en de DAC aansluiten aan de Hifi-installatie, dan nog de RPi aan de stroom, even wachten en klaar. Albums en internetradio binnen handbereik met besturing via smartphone.
   Alles verliep vlot en werkt perfect zoals verwacht!!
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  8. Snel geleverd, mooi verpakt ! Precies zoals verwacht, reeds veel plezier mee gehad! Bedankt SOS solutions!

   Door

   op

   Verified Purchase

   Zeer interessant om mee te experimenteren !
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  9. Snelle levering.

   Door

   op

   Verified Purchase

   Werkt zoals verwacht.
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  10. Het was een stoeien maar met succes

   Door

   op

   Verified Purchase

   Ik was niet de eerste die wat problemen ervoer met het goed werkend krijgen van de Wifi van deze Pi (3B+). Maar het is gelukt en ik heb met een nieuw scherm een nagelnieuwe werkplek voor nog geen 140 euro. Ik ben tevreden.
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  11. Prima apparaat!

   Door

   op

   Verified Purchase

   Prima apparaat, net even iets sneller dan zijn voorganger, nadeel: hij is iets kritischer met de voeding. Te weinig stroom dan start hij gewoonweg niet op!
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  12. Great. Using with http://www.hydracontrolfreak.com

   Door

   op

   Verified Purchase

   Works well with http://www.hydracontrolfreak.com
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  13. Uitstekende support bij het niet aankomen van mijn bestelling

   Door

   op

   Verified Purchase

   De Pi zelf is een gweldig ding. Samen met de allo piano een fantastische streamer en dac.
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  14. Snelle levering.

   Door

   op

   Verified Purchase

   Zoals altijd is de levering snel geweest. Weinig kans dat er iets niet OK is aan de Raspberry Pi 3
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  15. Snelle levering

   Door

   op

   Verified Purchase

   Uitstekend
   Plaats een opmerking Was dit behulpzaam? Thank you for your feedback! You already voted Sorry, we failed to record your vote. Please try again
  Bekijk alle 227 reviews
  Post a comment
  as
  Annuleer
  Je plaatst een review over: Raspberry Pi 3 Model B+ (2018)
  Uw waardering

  Vragen over dit product
  Gerelateerde producten