Bouw een Beat Box met Pimoroni en Raspberry Pi

Bouw een Beat Box met Pimoroni en Raspberry Pi

UM TISH! UM TISH! UM TISH! Laten we pHAT Stack, Speaker pHAT, Piano HAT en Drum HAT combineren in een Itty Bitty Beat Box! Het gebruik van de luidspreker pHAT betekent dat hij geheel zelfstandig is en gemakkelijk in een behuizing kan worden gemonteerd. 

Itty Bitty Beat Box

Je hebt het volgende nodig:

De HAT's en pHAT monteren

Als je je luidspreker pHAT niet hebt samengesteld, kun je de handleiding voor het assembleren van de luidspreker pHAT volgen om te leren hoe je dit moet doen.

We monteren de luidspreker pHAT op de tweede set pinnen van boven (pHAT-slot 0).
Schroef een paar metalen afstandhouders in de onderste set montagegaten in pHAT-sleuf 0, duw de schroeven door de onderkant van de pHAT-stack en schroef vervolgens de afstandhouders van bovenaf in.
Monteer de Speaker pHAT en bevestig hem vervolgens met twee extra schroeven aan de afstandhouders.

Bevestig nog een paar afstandhouders aan de onderste set montagegaten in pHAT-sleuf 2, maar laat ze iets los zodat u ze nog steeds kunt verplaatsen (het zijn slots zodat je ze kunt gebruiken met HAT's of pHAT's, en de positie varieert enigszins ). Monteer de Piano HAT in pHAT-sleuf 1, bevestig deze aan de bovenkant met metalen schroeven en draai vervolgens de onderste set schroeven vast.

Als laatste bevestigen we een derde paar afstandhouders aan de onderste set montagegaten op pHAT Stack, waardoor ze weer een beetje los blijven totdat ze correct zijn gepositioneerd. Monteer de Drum HAT op pHAT-sleuf 3, bevestig de bovenkant met metalen schroeven en draai vervolgens de onderste set schroeven vast, zoals voor Piano HAT.

Jouw pHAT-stack verbinden met je Pi

Gebruik de GPIO lintkabel om de pHAT Stack op je Pi aan te sluiten. De lintkabel moet worden aangesloten en over de bovenkant van je Pi worden gelegd, zodat deze over de HDMI- en voedingspoorten loopt in plaats van over de bovenkant van je Pi.
 
Sluit het andere uiteinde van de lintkabel aan op uw pHAT Stack, steek een SD-kaart in de Pi en sluit de stroom aan, en je bent helemaal klaar!

Software installeren

We raden altijd aan om de meest up-to-date versie van Raspbian te gebruiken, omdat dit is waar pimoroni de boards en software mee testen, en het helpt vaak om te beginnen met een volledig nieuwe installatie van Raspbian.
 
Alle drie de stukjes software die we nodig hebben, kunnen worden geïnstalleerd door onze handige eenregelige installatieprogramma's - de Speaker pHAT-software en de Piano HAT- en Drum HAT Python-bibliotheken.

Open een terminal op uw Pi en typ het volgende om de Speaker pHAT-software te installeren.
Hiermee wordt het geluid geconfigureerd dat via de luidspreker-pHAT wordt gerouteerd en wordt de plug-in voor de VU-meter geïnstalleerd (de rij met 10 LED's). Typ y en druk op enter voor eventuele ja / nee-prompts (waarschijnlijk wordt u ook gevraagd om opnieuw op te starten)

.curl https://get.pimoroni.com/speakerphat | bash
Vervolgens zullen we de Piano HAT Python-bibliotheek installeren. Typ opnieuw het volgende in de terminal en typ y wanneer u wordt gevraagd of u een volledige installatie wilt uitvoeren.
curl https://get.pimoroni.com/pianohat | bash
Ten slotte zullen we de Drum HAT Python-bibliotheek installeren. Typ het volgende in de terminal en typ opnieuw y wanneer je wordt gevraagd of je een volledige installatie wilt uitvoeren.


curl https://get.pimoroni.com/drumhat | bash
Voordat we verder gaan, zullen we controleren of de Piano HAT- en Drum HAT-bibliotheken correct zijn geïnstalleerd en of de audio via de luidspreker-pHAT naar buiten komt zoals het hoort. Typ in de terminal:


cd
/home/pi/Pimoroni/pianohat/examples
python simple-piano.py

Probeer op de toetsen op Piano HAT te drukken en je zou de piano-noten moeten horen spelen en de LED's op elke toets gaan branden! Als je drumgeluiden hoort, druk je op de toets "Instrument" om naar de pianoklanken te gaan. De LED's op luidspreker pHAT moeten ook branden. U kunt op Control en c drukken (tegelijkertijd) om het lopende voorbeeld te stoppen.

Vervolgens zullen we testen of Drum HAT correct is geïnstalleerd. Typ het volgende in de terminal:

cd
/home/pi/Pimoroni/drumhat/examples
python drums.py
Tik op de pads op Drum HAT en je zou een kakofonie van percussiegeluiden moeten horen. Ervan uitgaande dat al het bovenstaande werkt, kunnen we beginnen met het samenstellen van de code om onze Itty Bitty Beat Box te bouwen!
 

Codering van de Itty Bitty Beat Box

Omdat de simple-piano.py en de  drums.py voorbeelden alles doen wat we willen doen, gaan we een klein bash-script schrijven om beide voorbeelden uit te voeren en ze dan allebei stoppen als we klaar zijn.

Kopieer de volgende tekst en sla het bestand op als  itty-bitty-beat-box.sh. U kunt het vervolgens uitvoeren door te typen bash itty-bitty-beat-box.sh in de terminal. We leggen zo uit wat dit doet. 

#!/usr/bin/env bash

python /home/pi/Pimoroni/pianohat/examples/simple-piano.py > /dev/null 2>&1 &
python /home/pi/Pimoroni/drumhat/examples/drums.py > /dev/null 2>&1 &

running=true

echo "Press control-c to quit!"

trap ctrl_c INT

function ctrl_c() {
    killall python
    running=false
}

while $running
do
    sleep 1
done
De twee lijnen die met python beginnen, voeren de twee voorbeelden uit.
Aan het einde van elke regel zet de> /dev/null 2>&1 & de uitvoer van de scripts stil en voert ze beide op de achtergrond uit (zodat ze beide tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd).

We maken een variabele met de naam running en stellen deze in op true, zodat we het kunnen gebruiken om het script zo lang als we willen te laten draaien. We drukken ook een bericht af waarin de gebruiker wordt verteld hoe het script kan worden afgesloten met echo (het equivalent van print in Python).

De volgende paar regels stellen ons in staat om te vangen wanneer de gebruiker op control en c drukt en vervolgens alle actieve Python-scripts te stoppen, d.w.z. de twee voorbeeldscripts. Als onderdeel van de functie ctrl_c hebben we ook running ingesteld op false.
 
Als je dit script automatisch wilt uitvoeren wanneer je Pi opstart, dan kun je de regel @reboot bash /home/pi/itty-bitty-beat-box.sh &  toevoegen aan je crontab (typcrontab -e  in de terminal).

 

Verder gaan

Probeer een van de andere Piano HAT-voorbeelden uit te voeren, zoals 8bit-synth.py, of voeg enkele van uw eigen geluidsvoorbeelden toe aan het voorbeeld simple-piano.py (dit moeten opeenvolgende genummerde wav bestanden en sounds directory zijn met de map waar de pianohat bibliotheek is).

Waarom schakel je niet een van de HATs - Piano HAT of Drum HAT - uit voor een Unicorn HAT HD en visualiseer je de toets- of drumpadaanslagen met flitsen in verschillende kleuren?
Je kunt een app zoals Loopy HD gebruiken om je jam op te nemen, te herhalen en vervolgens keer op keer af te spelen en zelfs met andere instrumenten te mixen.

Bron: Pimoroni

Gerelateerde producten
Search engine powered by ElasticSuite