Het verhaal van de Raspberry Pi 3 model A+

Maak kennis met de Raspberry Pi 3 Model A +Raspberry Pi 3 Model A+


Sommige zullen zich nog wel herinneren dat de oorspronkelijke Raspberry Pi 1 Model B + al in 2014 werd gevolgd door een model A +.
  < Raspberry Pi Model A+
Door de RAM te halveren tot 256 MB en de USB-hub en Ethernet-controller te verwijderen, kon de Raspberry Pi Foundation een lager prijsniveau bereiken en het product verkleinen tot het formaat van een HAT.

Alhoewel de Raspberry Pi Foundation geen A + vorm-factorversies van Raspberry Pi 2 of 3 hebben gemaakt, is dit een van hun meest gevraagde "ontbrekende" producten.
Nu, met de goedlopende Raspberry Pi 3 Model B + , kunnen ze dat gat vullen door Raspberry Pi 3 Model A + vrij te geven.


De Raspberry Pi 3 Model A + bevat de meeste nette verbeteringen die ze hebben aangebracht aan zijn grote broer de Raspberry Pi 3B+ , en beschikt over:

  • Een 1,4 GHz 64-bits quad-core ARM Cortex-A53 CPU
  • 512 MB LPDDR2 SDRAM
  • Dual-band 802.11ac draadloos LAN en Bluetooth 4.2 / BLE
  • Verbeterde opstart van USB-massaopslag
  • Verbeterd thermisch beheer

Net als zijn grote broer is het hele bord gecertificeerd als een radiomodule onder de FCC-regels, wat op zijn beurt de kosten van conformiteitstests op Raspberry Pi-gebaseerde producten aanzienlijk zal verlagen.
Raspberry Pi Foundation
In sommige opzichten is dit nogal een aangrijpend product voor ons verklaart de Raspberry Pi Foundation.
In maart hebben ze uitgelegd dat het 3+ platform de laatste herhaling is van de "klassieke" Raspberry Pi: wat ze hierna doen, zal noodzakelijkerwijs minder van een evolutie zijn, omdat het nieuwe core silicon nodig heeft, nieuwe processor en nieuwe geheugentechnologie.

Raspberry Pi Foundation: Dus de 3A + gaat over het afsluiten van dingen in stijl, het beantwoorden van een van onze meest voorkomende verzoeken van klanten en het opruimen van de bureaus, zodat we serieus kunnen nadenken over wat er daarna komt...

Wij van SOS Solutions zijn iniedergeval mega nieuwsgierig wat de Raspberry Pi Foundation deze keer gaat ontwikkelen!


Bestel de Raspberry Pi 3 model A+ hier > 

Wij zijn nog bezig met de ontwikkeling van een behuizing speciaal voor de 3A+, wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe behuizing, of andere Raspberry Pi nieuwtjes? Schrijf je hier dan in voor de nieuwsbrief > 

Gerelateerde producten