Slimme Verlichting - 4 Simpele Redenen waarom je er dol op zult zijn!

Slimme verlichting - 4 eenvoudige redenen waarom je er dol op zult zijn!

Ben je ooit vergeten het licht uit te doen vlak voordat je naar bed gaat?

Hoe vaak ben je naar bed gegaan en vroeg je je af of de keukenverlichting beneden nog brandt?

Wist je dat je de verlichting van jouw huis gemakkelijk op afstand kunt beheren?
Met een tik op je smartphone zet je eenvoudig je lampen aan of uit zonder dat je uit bed hoeft te komen.

In dit artikel geven we je vier simpele redenen waarom slimme verlichtingsoplossingen nuttig en praktisch zijn.

Slimme lampen versus slimme schakelaars


De eerste beslissing die je moet nemen, is tussen slimme lampen en slimme schakelaars.
Elke technologie heeft zijn voor- en nadelen.

De dingen die je moet overwegen zijn:

Installatie

Slimme lampen winnen in dit segment.
Doorgaans hebben slimme lampen Wi-Fi-mogelijkheden en je installeert ze door ze gewoon in te schroeven als een normale gloeilamp.
Vervolgens gebruik je een smartphone-app om de slimme lamp direct te bedienen.
Voor sommige merken slimme lampen moet je een gateway of hub kopen die werkt als een communicatiebrug tussen jouw smartphone en de slimme lampen.

Aan de andere kant zijn slimme schakelaars niet zo eenvoudig te installeren als slimme lampen.
Om een ​​slimme schakelaar te installeren, moet je een extra component toevoegen aan jouw bestaande bedrading die vervolgens jouw lamp automatiseert.
Als je al een gewone gloeilamp hebt geïnstalleerd, betekent dit dat je de oude lichtschakelaar moet vervangen door een slimme of een slim apparaat achter de oude lichtschakelaar moet plaatsen.
Merk ook op dat slimme schakelaars vereisen dat je neutrale draden hebt, die niet gebruikelijk zijn in huizen ouder dan 30 jaar.

Kosten
In dit segment hebben slimme schakelaars het voordeel. We kunnen niet over de exacte prijsstelling praten, omdat deze sterk verschilt tussen merken. Je kunt goedkope slimme lampen vinden die minder kosten dan schakelaars, maar lampen van hogere kwaliteit zijn veel duurder.

Een slimme schakelaar kost misschien net zoveel als een kwaliteitslamp, maar een slimme schakelaar kan meerdere lampen bedienen. Je kunt bijvoorbeeld de verlichting van jouw hele kamer bedienen met slechts één slimme schakelaar. Daarnaast werkt een slimme schakelaar met elke soort gloeilamp. Je hoeft zich geen zorgen te maken over compatibiliteit - zoals soms het geval is met slimme lampen.

Kleur
Als je wilt dat je lampen van kleur veranderen, dan moet je voor slimme lampen gaan.
De slimme schakelaar is verbonden met een "gewone" gloeilamp, die niet van kleur kan veranderen.
Met een slimme schakelaar kun je de verlichting op afstand in- en uitschakelen.
Met sommige slimme schakelaars kun je ook de lichten dimmen (de helderheid wijzigen). Maar als je ookkleur wilt, dan zijn slimme lampen jouw enige optie.

Gemak
De slimme schakelaar neemt hier de kroon.
In de praktijk zijn ze gewoon praktischer en er zijn een paar redenen waarom.
Met een slimme schakelaar kan je nu slimme gloeilamp nog steeds werken als een gewone gloeilamp.
Mocht je netwerk crashen, je hub kapot gaan, je wifi is uitgevallen, dan kun je nog steeds je lampen aan- en uitzetten met de lichtschakelaar.
Stel je voor dat je gasten hebt en ze proberen de lichten aan of uit te doen.
Of stel je de reactie van je oma voor als je zegt: "Ok, vanaf nu bedienen we onze verlichting met onze smartphones".
Dat zou eerst grappig zijn - en dan zou de hel losbarsten! Slimme lampen werken alleen als de lichtschakelaar is ingeschakeld.
Als iemand het (misschien per ongeluk) uitschakelt, kun je de lamp niet meer via de telefoon bedienen. Uiteraard zijn er ook weer vele extra mogelijkheden om in huis draadloze schakelaars te verbinden met jouw slimme lampen, om zo het bovenstaande te voorkomen. En je kan zelfs nog een stapje verder gaan door een coole tablet geheel in te richten voor jouw huis.

smart lighting control

Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn vier belangrijke redenen waarom je het leuk zult vinden om slimme verlichting in huis te hebben.

1. Slimme verlichting = veiligheid


Slimme verlichting is een heel slimme manier om het te laten lijken alsof je thuis bent, zelfs als je dat niet bent.
Voor sommige mensen is dit een van de belangrijkste redenen voor slimme huisverlichting. Als dit jouw doel is, dan will je dat het er realistisch uitziet, jouw slimme lampen zouden volgens een specifiek ingesteld schema moeten werken om te verbergen dat je de dingen daadwerkelijk geautomatiseerd heeft.

Je kunt ze instellen op een automatische timer met zonsopgang en zonsondergang. Zelfs als je 14 dagen op reis gaat naar Spanje, kun je de verlichting 's avonds laten branden. Het grappigste telefoontje dat ik ooit heb gehad was tijdens mijn reis in Barcelona van enkele goede vrienden die in de buurt wonen. 'Zijn jullie thuis, dachten we dat je in Spanje was?'

2. Slimme lichten dimmen!


Een van onze favoriete slimme verlichtingsfuncties is absoluut de mogelijkheid om de helderheid van de verlichting te wijzigen. Misschien wil je gewoon een beetje licht hebben als je tv kijkt of een romantisch diner hebt en meer licht als je een boek leest. Je past de helderheid eenvoudig aan met een simpele swipe op je smartphone.

Wil je je lampen kunnen dimmen met een slimme schakelaar, zorg dan dat de schakelaar dimmen ondersteunt.

3. Bedien jouw slimme lampen overal vandaan


Slimme verlichting is handig. Afgezien van het feit dat je ze overal kunt bedienen met jouw smartphone, zijn er talloze mogelijke gebruiksscenario's, als je fantasierijk genoeg bent!
Je kunt bijvoorbeeld thuiskomen in een verlicht huis zonder dat je het licht aan hoeft te laten en elektriciteit hoeft te verspillen.
Via de gateway combineer je automatisering van verlichting met andere slimme apparaten.
Zo kan je ervoor zorgen dat de verlichting automatisch uit gaat als de tv aanstaat, je sluit ze aan op een bewegingssensor, zodat de verlichting aan gaat als je de kelder binnenstapt.
Je kunt de schema's altijd aanpassen, dus de lichten gaan aan als het donker wordt en uit als het tijd is om naar bed te gaan.
Houd een open geest en je hebt veel opties om je leven een beetje gemakkelijker te maken.

4. Kies elke gewenste kleur


Als het veranderen van de helderheid van de lichten niet genoeg voor je is, kun je de volgende stap nemen en de kleur veranderen.
Om je nogmaals te herinneren - meestal kunnen alleen slimme lampen van kleur veranderen.
Je kunt van kleur veranderen met een slimme schakelaar als je een apparaat hebt dat de mogelijkheid heeft om van kleur te veranderen, d.w.z. RGB LED-strips.
Gewone lampen hebben deze functie hoogstwaarschijnlijk niet.
Met slimme lampen kun je "scènes" creëren. Misschien heb je 's ochtends liever een geelachtige tint,' s avonds een oranje en 's nachts een rode. Je kunt verschillende scènes opslaan en later handmatig gebruiken of zelfs automatiseren.
Slimme lampen van hogere kwaliteit hebben meer dan 16 miljoen kleuren.

smart lighting home

Dit zijn de vier belangrijkste redenen waarom wij van mening zijn dat slimme verlichting geweldig is.

Maar wacht! Er komt meer bij kijken!

Daarnaast zijn er nog vele andere redenen die uw twijfels over slimme verlichting zullen overwinnen.

Slimme verlichting is eenvoudig te installeren.
Sommige slimme lampen zijn in feite plug-and-play, andere vereisen een hub. Slimme schakelaars vereisen enkele technische vaardigheden om te installeren - of een elektricien. Het is een gemakkelijke taak voor een ervaren professional en het duurt niet lang om slimme schakelaars in het hele huis te installeren.

Het voegt plezier toe aan je huis.
Er zijn zoveel opties, schema's, kleuren en combinaties! Het voelt ook gewoon 'cool' en futuristisch om slimme verlichting te hebben. We krijgen de hele tijd complimenten van onze gasten!

Slimme lampen kunnen verbinding maken:
voor wekkers, muziek, slimme sloten en andere slimme apparaten voor thuis. Op deze manier zijn de combinaties bijna eindeloos. Bedenk geweldige combinatie-ideeën en stel ze eenvoudig in via uw smartphone-app.

Bonus Tip:
Spraakopdrachten worden elke dag populairder - en je kunt jouw slimme verlichting bedienen met je stem. Er is wat meer technische kennis voor nodig om het in te stellen, maar je kunt je slimme verlichting verbinden met stemassistenten zoals Google Home, Alexa, Siri, enz. Op deze manier kun je de verlichting bedienen zonder een schakelaar te gebruiken, wat handig kan zijn in bepaalde situaties.

Tot slot,
slimme verlichtingsoplossingen zijn nuttig, leuk, betaalbaar, eenvoudig te installeren en veilig in gebruik.
Ze kunnen jouw huis comfortabeler, futuristischer en veiliger maken.
Je gebruikt ze elke dag dat je ze bezit en je hebt een heleboel zeer sterke opties om uit te kiezen.
Dus ja, als je dat nog niet hebt gedaan, moet je sterk overwegen om je gewone verlichting te upgraden naar slimme verlichting.
Welke je kiest, hangt af van de functies waarin je geïnteresseerd bent, met welke platforms je verbinding wilt maken en de reikwijdte van uw ideale opstelling.

 

Gerelateerde producten
Search engine powered by ElasticSuite