NinjaFlex - Merken

Wat is Ninjaflex Filament?


Ninjaflex filament is een materiaal op basis van TPU (thermoplastisch polyurethaan) dat flexibiliteit, elasticiteit en hoge sterkte eigenschappen biedt. Dit rubberachtige materiaal is geweldig voor projecten die zowel flexibel als duurzaam moeten zijn. Het is ideaal voor het maken van bumpers om uw apparaten te beschermen. Het is ook geweldig voor het maken van bepaalde cosplay-rekwisieten, zoals hoorns, spikes en andere wearables. Als u op zoek bent naar een meer "nuttige" aanpak, kan deze ook worden gebruikt voor het maken van afdichtingen, pakkingen, pluggen en stelvoeten.

Waarom zou ik flexibel filament willen?
Er zijn enkele toepassingen die alleen 3D-geprint kunnen worden met ninjaflex - draagbare polsbandjes zijn het meest uitgesproken. Dit materiaal kan plat op een printbed worden gedrukt en bijvoorbeeld om een ​​pols worden gedragen. Dit kan simpelweg niet mogelijk zijn met PLA, ABS of ander hard plastic. Ninjaflex is een klasse apart en maakt veel dingen die niet mogelijk waren, nu 3D-printbaar!

Hoe kan ik 3D-printen met Ninjaflex?
De meeste 3D-printers op de markt zijn uitgerust met veerbelaste feeders die geschikt zijn voor het extruderen van Ninjaflex-filament. De beste betrouwbare zijn 3D-printers met een directe drive-setup. Dit zijn printers zoals de Flashforge Creator Pro en Type A Machines Series 1 Pro - maar elke machine met een vergelijkbare extrusie-instelling is voldoende.

Ninjaflex is verkrijgbaar in twee verschillende soorten diameters: 1,75 mm en 2,85 mm. Bijna alle 3D-printers in FDM-stijl zijn er een van (sommige ondersteunen beide, zoals de Sigma BCN3D 3D-printer).

NinjaFlex

NinjaFlex

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Project: HifiBerry

Kun jij extreem genieten van hoge
kwaliteit muziek waarbij je elk klein detail kunt horen?
Dan is dit project echt iets voor jou!

LEES MEER

Project: RetroPi Arcadekast

Een hele gave arcadekast
met de Raspberry Pi 3 B Retro Nintendo Game Console Emulator
onder de motorkap!

LEES MEER
Search engine powered by ElasticSuite